iPhone X herkesten önce YouTuber'ların beğenisine sunuldu

Geçtiğimiz Eylül ayında karşımıza çıkan ve 27 Ekim tarihinde ön siparişe açılan Apple'ın iPhone X modeli, 3 Kasım tarihinden itibaren satışa sunulacak.
iPhone X herkesten önce YouTuber'ların beğenisine sunuldu

Geçtiğimiz Eylül ayında karşımıza çıkan ve 27 Ekim tarihinde ön siparişe açılan Apple'ın iPhone X modeli, 3 Kasım tarihinden itibaren satışa sunulacak. Normalde günler öncesinden kadar pek çok kaynaktan iPhone X incelemesi görmemiz gerekirdi fakat Apple bu yıl farklı bir politika izledi.

iPhone X'i basın kuruluşlarıyla paylaşmak yerine ilk etapta YouTuber'ları tercih eden Apple, aralarında Booredatwork.com, UrAvgConsumer, Soldier Knows Best ve HighSnobiety'nin bulunduğu bir grup YouTuber'ı New York'ta bir çatı katında iPhone X'le buluşturarak ilk bakış videoları çekmelerine imkan tanıdı.

Tabii ki bu videoların genelde iPhone X modeline karşı olumlu düşüncelerin paylaşıldığı videolar olduğunu da belirtmek gerekir. Kısacası Apple bu hamlesi ile hem bir gizem yaratmış oldu hem de iPhone X modeli ile ilgili "olumlu" içerikler çıkarılmasına imkan tanıdı.

Ambargo bugün sona erdi

Bahsettiğimiz ilk bakış videoları dün paylaşılırken basın kuruluşları ve diğer YouTuber'lar için geçerli olan ambargo ise bugün itibariyle kalktı. Apple'ın YouTuber'ları gençlere ulaşmak için bir araç olarak gördüğü şüphesiz fakat videoların henüz istenen seviyelerde olmadığını da ekleyelim.

Paylaşılan ilk bakış videolarında en çok izlenen içerik 664 bin izlenme ile Booredatwork.com kanalına ait. Kısacası ilk bakış videoları milyonlarca izlenme seviyelerine ulaşamadı. Apple'ın seçtiği YouTuber'ları önemli basın kuruluşlarının önüne koyması ise buradaki asıl büyük değişim.

Global'deki YouTuber stratejisinin ülkemizde de Apple tarafından aktif olarak kullanıldığını ekleyelim. Apple, geçtiğimiz Eylül ayında ABD'de düzenlediği iPhone 8, 8 Plus ve X modellerinin tanıtım etkinliğine ülkemizin önemli YouTuber'larından olan ve geçtiğimiz günlerde Webrazzi Summit 2017'ye de katılan Orkun Işıtmak'ı da götürmüştü.

Yeni reklam yüzleri: YouTuber'lar

Tabii ki YouTuber'ların öneminin farkında olan ve onları bir reklam yüzü olarak kullanan ilk firmanın Apple olmadığını da ekleyelim. Apple ile birlikte akıllı telefon pazarının en önemli oyuncusu olan Samsung da geçtiğimiz günlerde içinde sadece YouTuber'ların bulunduğu bir akıllı telefon reklamı yayınladı.

Tabii ki bu hamlenin nedeni sadece gençlere ulaşmak veya "olumlu" içerikler üretilmesi için imkan sağlanması değil. Buradaki asıl amaç Apple'ın son yıllarda kaybettiği momentumu geri kazanmak. Evet Apple'ın son yıllara kadar en çok heyecan uyandıran modelleri karşımıza çıkardığı doğru fakat artık Apple'ın akıllı telefon üretiminde daha çok rakibe sahip olduğu da bir gerçek.

İşte tam da bu yüzden iPhone X oldukça önemli bir değişim. iPhone 6, 6s, 7 ve 8 modellerinde kısacası son 4 nesildir aynı tasarımı kullanan Apple, X modeli ile önemli bir tasarım değişikliğine imza attı. Apple'ın kaybettiği momentumu iPhone X modelinin başarısı ile tekrar kazanıp kazanamayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.