Suudi Arabistan Virgin Galactic'e 1 milyar dolar yatırım yapacak

Suudi Arabistan Virgin Galactic'e 1 milyar dolar yatırım yapacak

Suudi Arabistan, milyarder Richard Branson'ın uzay üzerine yoğunlaşan girişimleri olan Virgin Galactic, The Spaceship Company ve Virgin Orbit'e büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Virgin Group'un uzay turizmi çalışmalarını hızlandırması beklenen yatırımın miktarı ise 1 milyar dolar.

Uzay turizmiyle birlikte şirketin küçük uyduları yörüngeye yerleştirmek için geliştirdiği uzay aracının yapımını da hızlandırması beklenen 1 milyar dolarlık Virgin Galactic'in yanı sıra Virgin Group'un diğer uzay girişimleri olan The Spaceship Company ve Virgin Orbit arasında paylaşılacak.

Anlaşma imzalandı

1 milyar dolarlık yatırımın haricinde ilerleyen dönemlerde Virgin Galactic'e 480 milyon dolar daha yatırım yapmayı planlayan Suudi Arabistan, Virgin Group ile resmi fakat bağlayıcı olmayan bir anlaşma imzaladı. 1 milyar dolarlık yatırım ülkedeki hükümet adına yerli ve yabancı kuruluşlara yatırım yapan kamu yatırım fonundan yapılacak.

Şu an için 1 milyar dolarlık yatırımın 3 şirket arasında nasıl dağılacağının açıklanmadığını da ekleyelim. Fakat The Spaceship Company ve Virgin Orbit'in henüz gelişme aşamasında girişimler olduğu düşünüldüğünde yatırımın büyük bir kısmının Virgin Galactic'e gitmesi sürpriz olmayacaktır. Anlaşmayla birlikte Suudi Arabistan'da uzay temalı bir eğlence merkezli kurulabileceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.