Uber kendi kredi kartını tanıttı

Hem ülkemizde hem de dünyada oldukça popüler olan araç çağırma servisi Uber, kullanıcılarına puan kazandıracak bir kredi kartı ile karşımıza çıktı. Birleşik Krallık merkezli banka Barclays ve dünyanın en büyük ödeme ağlarından Visa desteğiyle geliştirilen Uber kredi kartı, Las Vegas’ta gerçekleştirilen ve Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz Money 2020 etkinliğinde tanıtıldı.

500 dolar harcayana 100 dolar hediye

Önümüzdeki ay kullanıma sunulacak olan kredi kartına Uber'in mobil uygulaması üzerinden ulaşmak mümkün. 2 Kasım tarihinde başvuru sürecine başlayacak olan kredi kartı, yaklaşık 1 hafta sonra kullanıcılara gönderilecek. Kullanıcılarına puan kazanmayı vadeden kredi kartı, Uber yolculuklarının haricinde otel ve restoran harcamalarında da puan kazandıracak.

Herhangi bir yıllık ücrete de sahip olmayacak olan Uber kredi kartı, ilk 90 gün içinde yapılacak 500 dolarlık harcamaya ise 100 dolar hediye edecek. Kredi kartı sayesinde kullanıcılarının banka bilgilerine de erişim sağlayacak olan Uber, müşterileri hakkında topladığı verilere bir yenisini daha katmış oldu.

İndirimler ve abonelik bütçesi

Harcamalar için indirimler de sunan Uber, kredi kartı ile yapılacak restoran ve bar harcamalarında yüzde 4, uçak biletleri, UberEATS, otel ve Airbnb harcamalarında yüzde 3, Uber harcamaları da dahil olmak üzere online harcamalarda yüzde 2 ve diğer harcamalarda ise yüzde 1 oranında indirim uygulayacak.

Abonelik servisleri için kullanıcılarına 50 dolarlık bir bütçe de sağlayacak olan Uber kredi kartının 50 dolarlık kredisi Spotify, Netflix veya Amazon Prime için kullanılabilecek. Falat 50 dolarlık abonelik bütçesinin kredi kartı ile yılda 5 bin dolar harcadıktan sonra verildiğini de ekleyelim. Bu hamlesi ile kredi kartına sahip olan ilk araç çağırma servisi olan Uber, kredi kartının kullanımı konusunda genç kullanıcılarına güveniyor.

Uber'in kredi kartıyla hedefinin ne kadar büyük olduğunu henüz bilmiyoruz. Küreselleşme planı henüz açıklanmayan Uber'in ödeme açılımıyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.