AR gözlükleri, iris tanıma ve temassız ödemelerle e-ticaretin geleceğine yolculuk

AR gözlükleri, iris tanıma ve temassız ödemelerle e-ticaretin geleceğine yolculuk

Las Vegas'ta gerçekleştirilen ve Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla Webrazzi editörlerinin yerinden takip ettiği Money 2020'de teknolojik yeniliklerin geleceğin alışveriş alışkanlıklarını nasıl değiştireceği sergilendi. Perakende sektöründe tüketicinin alışveriş deneyiminin büyük bir parçası olan mobil ödemelere çok yakın bir gelecekte arttırılmış gerçeklik kavramının ekleneceğine  yönelik sinyaller verildi.

Mastercard, Osterhout Design Group (ODG) ve Qualcomm Technologies'in ortaklaşa hazırladıkları bir sistem ile perakendecilerin, e-ticaret alışveriş deneyimini geliştirme, alakalı ürünü doğru hedef kitle ile buluşturma ve yeni teknolojik satış yolları bulma konusunda inovatif çözüm önerileri sunmayı planlıyor.

Tüketicilerin gittikçe dijital yaşam tarzına yöneldiklerini belirten Mastercard Dijital Ortaklıklar Başkan Yardımcı Sherri Haymond, Mastercard'da ticareti yürütme şeklinde önemli değişiklikler gördüklerini aktardı. Fiziksel ve dijital dünyaların birbirine entegre olmasıyla işletmelerin tüm teknolojik platformlarda ödemeleri kabul etmelerini mümkün kılmaya odaklandıklarını söyleyen  Haymond, bunu mağaza içi, uygulama içi, çevrimiçi platfromlarda, AR ve VR teknolojileri ile mümkün kılmaya çalıştıklarını ekledi.

Üst düzey kullanıcı güvenliği

Mastercard, ODG, and Qualcomm'un birlikte oluşturdukları perakende deneyiminde artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleri, iris kimlik doğrulama ve sorunsuz mobil ödemeleri ile buluşuyor ve  kişisel veri güvenliğinin ön planda olduğu görülüyor.

Giyim sektöründe hem işletmeler hem de müşteri için büyük kolaylık sağlayacak sistemde tüketiciler AR teknolojisi ile satıcının ürünlerini görebiliyorlar. Öte yandan tüketiciler, envanterde yer alan diğer kıyafetlere erişebildikleri gibi  ödeme işlemini  tamamlayabiliyorlar. Üstelik tüketicinin bu gözlükler yardımıyla bulundukları her ortamda ürüne ulaşmaları mümkün görünüyor.

Tüketicilerin ödeme için, dijital ödeme sistemi olan Masterpass ve  kullanıcıların parmak izi, yüz tanıma ve ses tanıma yazılımı gibi fiziksel özellikleri kullanarak kimlik doğrulama yapmalarını sağlayan Identity Check Mobile'i kullanmaları hedefleniyor. Ayrıca, ODG'nin uzmanlığını ve genişletilmiş iris izleme kameralarına sahip olan ekstra geniş görüş alanlı R-9 akıllı gözlükleri de projenin bir parçası. Qualcomm ise iris kimlik doğrulama teknolojisi ile kimlik denetimini en üst düzeye taşımayı planlıyor.

Tüketiciyi mağazada tutmak

'Tüketiciyi mağazada tutmak' hazır giyim perakende sektöründe her zaman en önemli bir konu olmuştur. Ancak dijital değişimle birlikte geleceğin perakende markaları da kendilerine yeni çözümler bulurken, amaç artık farklı kanallarda başlayan tüketicinin  alış-veriş yolculuğunu kanal farkı olmadan dönüşüme çevirmek olması hedefliyorlar. Yeni sistem ile birlikte markalar daha az ürün stoklayabilecekleri gibi fiziksel ortamlarını da küçültecek gibi görünüyorlar.

Mastercard, ODG and Qualcomm'un oluşturdukları prototip'e yönelik videoyu izlemek isterseniz da buradan paylaşalım.  Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla aktardığımız Money 20/20 etkinliğinden tüm haberlere ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.