Akıllı telefon üreticisi Essential, 200 dolar rekabet indirimi yaptı

Akıllı telefon üreticisi Essential, 200 dolar rekabet indirimi yaptı

2005 yılında Google tarafından satın alınan Android işletim sisteminin kurucu ortaklarından olan Andy Rubin tarafından kurulan Essential, piyasaya çıkardığı ilk ürün olan PH-1 kod adlı akıllı telefonunda görülmemiş bir kampanyaya imza attı.

Android işletim sistemi ile çalışan ve sonradan entegre edilebilen 360 derece video aparatı, ekran kalitesi ve titanyum gövdesi ile oldukça dikkat çeken PH-1 modeli bir kaç ay önce satışa sunulmuştu. Şimdilik sadece Amerika ve Kanada'da satışa sunulan bu ürün 128 GB kapasiteli modelini 699 dolardan piyasaya çıkarmıştı fakat şirket yönetimi bu fiyat politikasıyla Apple ve Samsung gibi şirketlerle rekabet edemeyeceklerini anlayınca bir düzenleme yapmaya karar verdi.

"Fiyat performans açısından piyasada bulunan en iyi akıllı telefon"

Bir anda 200 dolar gibi ciddi bir indirim yapan Essential yönetimi, 499 dolar değeri ile PH-1 modelini fiyat performans açısından piyasada bulunan en iyi akıllı telefon haline getirdiler.

Şu anda bu akıllı telefonu almak isteyen müşteriler 499 dolar ödeyerek 128 GB kapasiteli modele sahip olabilirken daha önce 699$ ödeyerek bu telefonu alan müşteriler de unutulmamış. Bu müşteriler de satın alma sırasında kullandıkları email ve IMEI numarası ile 200 dolar değerinde bir indirim çekine sahip olabiliyorlar. Bu çeki yine Essential telefonu almak için kullanabilecekleri gibi 360 derece çekim yapmaya imkan tanıyan kamerayı satın almak için de kullanabilirler.

Rekabet açısından böyle kullanışlı ve şık bir akıllı telefonunun fiyatında ciddi bir indirim yapılması şirketin kendine ve ürününe olan güvenini gözler önüne seriyor diye düşünüyorum. Türkiye'de satışa sunulması durumunda fiyatı ne olur bilinmez fakat önümüzdeki aylarda Avrupa ve İngiltere'de de satışa sunulacağı sitesinde yer alan bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.