n11.com dört buçuk yılda 2 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı

n11.com dört buçuk yılda 2 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı

Doğuş Grubu ile Güney Koreli SK Group ortaklığında kurulan ve ülkemizin en önemli e-ticaret platformlarından biri olan n11.com, dört buçuk yıllık serüveniyle ilgili önemli rakamlar açıkladı. 80 bini aşkın kayıtlı mağazaya sahip olan n11.com, 2 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı.

55.7 milyon satılan ürünün yanı sıra 1.9 milyar toplam ziyaret sayısına ulaşan e-ticaret platformu n11.com'un devlete sağladığı KDV geliri ise 261 milyon doları buldu. Geçtiğimiz günlerde toptan alım - satım platformu olan n11pro.com platformunu da devreye alan n11.com, 10.3 milyon üyeye sahip.

Türkiye'de toplam perakende hacminin yüzde 3.5'i e-ticarete ait

Açık pazar iş modelinin ekosisteme ve Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ’lerin büyümesine verdiği destekten bahseden n11.com Genel Müdürü Won Yong, Jo, yaptığı açıklamada bilişim teknolojisindeki gelişmenin, müşteri davranışlarının ve yaşam biçimi gibi olayların e-ticaret sektörünün dünyada başlıca yükselen sektörler arasına girmesine yol açtığını dile getirdi.

Güney Kore’de toplam perakende hacminin yüzde 18’inin, ABD’de yüzde 10,5'inin, İngiltere’de ise yüzde 14,9'unun e-ticarete ait olduğunun altını çizen Won Yong, Jo, ülkemizde ise toplam perakende hacminin sadece yüzde 3.5'inin e-ticarete ait olduğunu belirtti.

Sektörün Y ve Z kuşaklarının beklentileriyle her geçen gün evrildiğini belirten Doğuş Planet İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato ise yaptığı açıklamada gelişen teknolojiye adapte olmanın ve çevik davranmanın hayatta kalmak ve rekabeti korumak için bir şart olduğunu dile getirdi. n11.com önümüzdeki 2-3 yıl içinde yüzde 100 büyüme hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.