Lyft, 1 milyar dolarlık yeni yatırım turu ile değerlemesini 11 milyar dolara çıkardı

Lyft, 1 milyar dolarlık yeni yatırım turu ile değerlemesini 11 milyar dolara çıkardı

Popüler araç çağırma servislerinden Lyft, yaptığı duyuru sonrası 1 milyar dolarlık yeni yatırım turunu resmen tamamladı. Bu yatırım turu sonrası Lyft'in değerlemesinin 11 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor.

Alphabet'in büyümeye odaklı yatırım fonu olan CapitalG'nin liderlik yaptığı bu yatırım turu sonrası artık CapitalG partnerlerinden David Lawee Lyft'in yönetim kurulunda yer alacağı resmi Lyft'in blog sayfasında paylaşıldı.

Lyft blog yazısında oldukça çarpıcı istatistiklere de yer verdi. Bugüne kadar 500 milyondan fazla sürüş yapılan Lyft, 2017 yılı başlarında ABD'deki nüfusun sadece %54'üne dokunabiliyorken şu anda bu oranın %95'lerde olduğu belirtildi. Ayrıca Lyft, geçtiğimiz nisan ayında 7.5 milyar dolar değerleme ile 600 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Alphabet'in bu 1 milyar dolarlık büyük yatırımının ilk sinyalleri gelmeye başladığında sizlerle paylaşmıştık. Bu yatırımın yapılmasındaki en büyük etkenlerden birinin, yine Alphabet şirketlerinden olan ve sürücüsüz otomobillere odaklanmış olan Waymo‘nun Lyft ile ortaklığa gitmeleri diyebiliriz. Yani geniş bir pencereden baktığımız zaman Alphabet, zaten ortağı olduğu bir şirkete yatırım yapmış oldu.

Bu süreci daha da ilginçleştiren şey ise Google'ın (Alphabet isminden önce) piyasadaki en büyük oyunculardan olan Uber'e yapmış olduğu yatırımlar. Yani Alphabet şu anda pazardaki en büyük iki oyuncunun da yatırımcısı durumunda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.