Microsoft, Wi-Fi ağlarına yapılan saldırılara yönelik güvenlik güncellemesi yayınladı

Microsoft, Wi-Fi ağlarına yapılan saldırılara yönelik güvenlik güncellemesi yayınladı

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve Wi-Fi ağlarına yönelik yapılan en büyük saldırılardan biri olan "Krack" saldırısına yönelik Microsoft tarafından bir güncelleme yayınlandı.

Güvenlik uzmanları, kablosuz modemlere yapılan bu saldırıdan etkilenebilecek işletim sistemlerinin macOS, Windows, iOS, Android ve Linux olduğunu yani aktif bilgisayar ve akıllı telefon kullanıcılarının neredeyse yüzde 99.9'unun bu saldırılardan etkilenebileceğini söylüyor.

Microsoft, yaptığı açıklamada bu sorunu düzelttiğini ve Windows kullanan kullanıcıların gerekli güncellemeleri yapmaları durumunda bu problemden etkilenmeyeceklerini açıkladı. Ayrıca güncellemeleri otomatik olarak yapan kişiler zaten korunmaya alındı diyor. Microsoft bu olaydan yola çıkarak kullanıcıları otomatik güncellemeleri açmaya tekrar teşvik ediyor çünkü bu tür olaylar karşısında yapılan hızlı güncellemeler önemli sorunları engelleyebiliyor.

Bu saldırıdan en çok etkilenen Android ve Linux cihazlar için ise henüz bir güncelleme yayınlanmış değil. Google, yaptığı açıklamada önümüzdeki haftaya kadar bu sorunu çözeceğini ve etkilenen cihazlardaki sorunları ortadan kaldıracağının sözünü veriyor. İlk olarak Google'ın Pixel cihazları düzeltmesi bekleniyor.

Apple'ın macOS ve iOS cihazları için bu açığın bir sorun teşkil edip etmediği konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Modemlerinizin güncellemelerini kontrol ederek yapmanız gereken güvenlik güncellemelerini yaparak kendinizi bu açıktan koruyabilirsiniz. Türkiye'de özellikle operatörler tarafından dağıtılan modemlere güncellemelerin ne zaman geleceği ise merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.