Dubai, ulusal kripto para birimi emCash'i duyurdu

Dubai, ulusal kripto para birimi emCash'i duyurdu

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şehri Dubai, ulusal bir kripto para birimi yayınlamaya hazırlanıyor. Vatandaşların akıllı telefonlarından ulaşabilecekleri bu kripto para birimi ile hükümet ile bağlantılı olan ve olmayan bir çok servisin ödemesinin yapılması planlanıyor.

emCash olarak adlandırılan bu yeni para biriminin geliştirilmesi için İngiltere merkezli blockchain girişimi Object Tech ve Emcredit'in ortak bir çalışma yürütüyor. Çalışmanın ne zaman tamamlanacağı ve kullanıma sunulacağına dair bir açıklama henüz yapılmadı.

Yapılan duyuruda Emcredit Ltd CEO'su Muna Al Qassab, emPay adı verilen mobil uygulama aracılığıyla tüm vatandaşların kullanımına sunulacak yeni para biriminin kahve ödemesinden okul taksidi ödemesine kadar bir çok farklı alanda kullanılabileceği ve NFC gibi teknolojilerle de ödemeler yapılabileceğini belirtiyor. Bu sistem sayesinde hem vatandaşların çok daha güvenli bir ödeme sistemine sahip olması sağlanacak hem de satıcıların ödemelerini çok daha hızlı bir şekilde almaları sağlanmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.