Magic Leap 502 milyon dolar daha yatırım aldığını açıkladı

Magic Leap 502 milyon dolar daha yatırım aldığını açıkladı

Henüz satışa sunulmuş bir ürünü olmamasına rağmen teknoloji dünyasının en çok yatırım alan girişimlerinden olan Magic Leap, D serisi yatırım turunda 502 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerine yoğunlaşan Magic Leap'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1.9 milyar doların üzerine çıktı.

502 milyon dolarlık D serisi yatırım turunun Temasek'in önderliğinde gerçekleşti. Yatırıma katılan diğer yeni yatırımcılar ise Singapur merkezli EDBI, Brezilya merkezli Grupo Globo ve Janus Henderson. Halihazırda Magic Leap yatırımcıları arasında yer alan Alibaba Group, Fidelity Management and Research Company, Google LLC, J.P. Morgan Investment Management ve T. Rowe Price'ın da D serisi yatırım turuna katıldığını ekleyelim.

Aldığı büyük yatırımlarla tanınıyor

Magic Leap kurucusu ve başkanı Rony Abovitz ise yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada, Temasek ve diğer yeni yatırımcıların Magic Leap ailesine katıldıkları için oldukça heyecanlı olduklarını dile getirdi. Alınan yatırımla ne yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

İlk olarak 2014 yılında karşımıza çıkan Magic Leap, aldığı büyük yatırımlarla nam salmış bir girişim. Geleceğin teknolojileri arasında gösterilen artırılmış gerçeklik teknolojilerinin en önemli oyuncularından olan Magic Leap, 2014 yılında 542, 2015 yılında ise 827 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı.

San Francisco turumuz kapsamında Magic Leap'te Prototip Mühendisi olarak çalışan Emre Tanırgan ile yaptığımız röportaj da ilginizi çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.