Artırılmış gerçeklik girişimi Magic Leap 827 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik girişimi Magic Leap 827 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik alanında faaliyet gösteren girişimlerden Magic Leap, kısa bir süre önce 1 milyar dolarlık bir yatırım gelebileceği haberini sizlerle paylaşmamızın ardından 827 milyon dolarlık Seri C yatırımını duyurdu. 

2010 yılında Rony Abovitz tarafından kurulan girişim, 542 milyon dolarlık ilk yatırımını 2014'ün Ekim ayında Google, Qualcomm, Andreessen Horowitz ve Kleiner Perkins'dan almıştı. Magic Leap'in son yatırımı ise şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 1.4 milyar dolara çıkarttı.

Facebook'un Oculus, Microsoft'un HoloLens, Google'ın ise Glass ile yarışacağı pazarda, bu bağımsız girişimin de çok paraya ihtiyaç olacağı da aşikardı. Çok ciddi miktarda yatırım toplamayı başaran şirket, değerlemesini de 3.7 milyar dolara ulaştırdı.

Yönetim kurulu koltuklarından birinde Google'ın CEO'su Sundar Pichai'nin de oturduğu Magic Leap, Google'ın şirketteki yatırımıyla yeni Glass'da önemli bir özellik halini alabilir. Bunun yanı sıra, henüz resmi ağızlarca doğrulanmamış olsa da son gelen 827 milyon dolarlık yatırımın 200 milyon dolar civarında bir kısmının Çinli e-ticaret devi Alibaba'dan geldiği iddia ediliyor.

Magic Leap teknolojisi son olarak bu yıl içerisinde hemen aşağıdan da izleyebileceğiniz demo görüntülerle karşımıza çıkmıştı. Oldukça maliyetli bir iş olan artırılmış gerçeklik konusu ileride hem iş hem sinema hem de oyun dünyasını değiştirecek, belki de interaktiflik anlayışının da değişmesine sebep olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.