Emekli astronot Scott Kelly: Elon Musk'ın Mars vaatlerinden şüphem yok

Emekli astronot Scott Kelly: Elon Musk'ın Mars vaatlerinden şüphem yok

Elon Musk'un Mars misyonu halen çoğu kişi için hayal gibi düşünülse de alanının efsane isimlerinden kendisine destek gelmeye devam ediyor. Uzun yıllar NASA'da çalıştıktan sonra emekliye ayrılan Scott Kelly  de bunlardan biri. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUI) kesintisiz en uzun süre kalan 2. astronot unvanına sahip Kelly, SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın Mars görevini duyduğunda konuya biraz şüphe ile yaklaşsa da zaman içinde Musk'ın bu misyonu gerçekleştirebileceği kanaatına varan isimlerden.

Kelly'nin CNBC'ye verdiği röportajda emekli astronot "Elon Musk"ın bir roketi fırlatıp sonra bir mavnaya inmesini sağlamak istediğini duyduğumda, onun deli olduğunu düşündüm.' dedi. Kelly, sözlerine 'Ancak sonrasında bunu başardı ve onun söylediklerinden bir daha şüphe etmeyeceğim' diye devam etti.

Röportajı boyunca Musk'a övgüler yağdıran emekli astronot, Musk'ın BFR projesine de inandığını ve 5 yıl içinde bu planını gerçekleştireceğine inandığını ekledi. Öte yandan  Musk'ın bir başka projesi olan roketle şehirlerarası yolculuk ile insanlığın yakın gelecekte Los Angeles'tan Londra'ya 45 dakika gibi bir sürede seyahat edebileceğine inandığını da aktardı.

Bu arada Elon Musk'ın Mars seyahati için tarih verdiğini yeniden hatırlatalım.  Musk, BFR'nin ilk kargo versiyonlarının (insansız) 2022 yılında "Kızıl Gezegen"e gideceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Uzayda aralıksız 340 gün geçirdi

Kelly, Elon Musk'un Mars'a ulaşmak için gerekli teknolojiyi inşa etmeyi ya da insanoğlunun dünyanın büyük şehirleri arasında roketle seyahat edebileceğinden şüphe etmiyor. Ancak  kendisi Mars'a yolculuğun insan vücudu üzerinde çarpıcı bir etkisi olabileceğini birinci elden biliyor.  "Bu ağırlıksız ortamda, çok miktarda kemik kütlesi ve kas kütlesi kaybediyoruz" diyen Kelly, UUI'de 340 gün geçirerek  yer çekimi olmayan ortamların insan üzerindeki etkilerini NASA  eşliğinde bizzat kendi üzerinde test etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.