eBay, 461 milyar dolarlık sahte ürün pazarıyla aktif mücadeleye başladı

eBay, 461 milyar dolarlık sahte ürün pazarıyla aktif mücadeleye başladı

Lüks modellerin sahteleri ile ilgili büyük sorunlar yaşayan ve sahte ürünlere karşı savaş açan eBay, yeni kimlik doğrulama programı olan eBay Authenticate'i kullanıma sundu. Dünyanın en önemli pazar yerlerinden olan ve GittiGidiyor'un da sahibi konumunda olan eBay, bu hamlesi ile e-ticaretin sahte ürün sorunuyla mücadelede önemli bir adım atıyor.

İlk olarak Ocak ayında karşımıza çıkan kimlik doğrulama servisi, satıcıların yeni veya kullanılmış cüzdan ve çantalarının orijinal olduklarının doğrulanmasına imkan tanıyor. Sadece 12 büyük çanta ve cüzdan üreticisinin ürünleri üzerinde çalışan eBay Authenticate programı, ürünleri fotoğraflıyor, listeliyor, satıyor, gönderimini yapıyor ve kimliklerini doğruluyor.

Balenciaga, Burberry, Céline, Chanel, Christian Dior, Fendi, Goyard, Gucci, Hermès, Louis Vuitton, Prada ve Valentino markalarının ürünlerinin kimliklerini doğrulayan eBay Authenticate'in sadece 500 doların üzerinde fiyat etiketi olan ürünler için hizmet verdiğini de ekleyelim.

Yüzde 20 komisyon

eBay Authenticate servisini kullanmak isteyen eBay satıcılarının ürünlerini ücretsiz bir şekilde eBay'e göndermesi gerekiyor. Tabii ki bu servisin tamamen ücretsiz olmadığını da ekleyelim. eBay, kimliğini doğruladığı ve satışını gerçekleştirdiği ürünlerin satış fiyatından yüzde 20 oranında komisyon alacak.

Poshmark ve The RealReal'ın eBay Authenticate servisi ile benzer bir hizmet sunduğunu da ekleyelim. Poshmark eBay Authenticate ile aynı komisyon oranına sahipken The RealReal daha az komisyon talep ediyor. Servisin şu anda kullanıma açık olduğunu ve eBay'ın gelecek yıl marka listesini genişleteceğini de belirtelim.

OECD, 2013 yılında dünya genelinde sahte ürünlerin 461 milyar dolarlık bir pazar oluşturduğunu ve bu pazardaki ürünlerin ağırlıkla online satıldığını tespit etmişti. Alibaba, Amazon ve eBay gibi büyük e-ticaret şirketlerinin bu konuda aktif mücadelede yer alması konusunda lüks üreticileri tarafında büyük bir baskı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.