Selçuk Yorgancıoğlu: Amazon gelsin, pazarı beraber büyütelim

Selçuk Yorgancıoğlu: Amazon gelsin, pazarı beraber büyütelim

Abraaj Group'tan Selçuk Yorgancıoğlu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Webrazzi Summit‘in önemli yatırımcı konuşmacılarından biri oldu ve Türkiye’nin potansiyeline olan inancını tekrarladı. Amazon'un Türkiye'ye girişine dair de yorumlarını paylaştı.

Selçuk Yorgancıoğlu, geçen yıl "Başarılı çıkış yapabilmek için ‘mid cap‘ seviyede olmak önemli ve bu aşamadaki yatırımların daha iyi dönüşler getiriyor. Daha üst seviyedeki yatırımlarından iyi bir çıkış yapmanın da zor olacağını da ekliyor." demişti ve 'mid cap' altı yatırımları artıracaklarının bilgisini paylaştı. Türkiye'nin OECD içindeki büyüme ortalaması ve GSYİH büyüme oranı olarak dikkat çekici olduğunu bir kez daha vurguladı. Bu noktada elbette Türkiye'nin 80 milyonluk genç bir ülke olduğunun da altını çizdi.

"Amazon gelmesinden çekinmiyoruz"

Abraaj Group bildiğiniz gibi Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitesi Hepsiburada'nın yatırımcısı. Selçuk Yorgancıoğlu da Arda Kutsal'ın sorusu üzerine bu konuda bir yorum yaptı ve Amazon'un Türkiye pazarına girmesinden çekinmediklerini söyledi;

Amazon gelsin ki hep beraber büyütelim pazarı.  Türkiye, e-ticaretin çok başında. Toplam perakendeye oranı yüzde 3 civarında. Büyümek için büyük bir pazar var. Amazon elbette Türkiye'ye gelecek. Çünkü 80 milyonluk bir potansiyel var. Memleketin yüzde 40'ının banka hesabı yok.

Dünya çapında yeni pazar arayışı var. Çin, Hindistan 1 tane var. Çok küçük, potansiyeli olmayan bir pazarsanız zaten kimse size yatırım yapmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.