İsmail Bütün: Turkcell olarak dijital operatör olma yolunda ilerliyoruz

İsmail Bütün: Turkcell olarak dijital operatör olma yolunda ilerliyoruz

Webrazzi Summit 2017'de bugün Turkcell'in Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı  (CMO'su) İsmail Bütün'ü ağırladık. Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Bütün, Turkcell'in nasıl bir dijital dönüşüm yaşadığını bizlerle paylaştı.

Geçen yıl Turkcell'e Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) olarak atanan İsmail Bütün, Turkcell'in bir mobil operatör olmanın ötesini geçtiğini söyleyerek artık fiziksel ve dijital sınırlar birbirine karıştığına dikkat çekti.

İnsanoğlunun hareket etme ihtiyacı Kavimler Göçü'nde olduğu gibi bugün de devam ediyor. Teknoloji sayesinde bu hareket son derece hızlanmış durumda. Fiziksel ve dijital sınırlar artık birbirine geçmiş durumda. Turkcell olarak biz de ciddi bir dönüşüm içindeyiz ve dijital operatör olma yolunda ilerliyoruz.

BiP, Fizy, Lifebox. Lifecell gibi Turkcell'in geliştirdiği uygulamaların 65 milyon indirmeye ulaştığını paylaşan İsmail Bütün, Dergilik uygulamasında 2,5 milyon dergi indirildiğini ve 21 dakika süre geçirildiğini ekledi. Lifecell'le mobil veri odaklı bir hizmet sunduklarını söyleyen Bütün, Lifecell'in BiP üzerinden telefon araması yaptıran bir hizmet olduğunu ve bu yaklaşımı 4. operatör olarak yorumladıklarını ifade etti.

"Teknolojik dönüşümü doğru zamanda yakalamak"

İsmail Bütün, teknolojinin dönüşümünü takip etmenin önemine değinerek Samsung örneğini verdi. Bütün, Samsung'un başlangıçta noodle vb. gıda ürünleri satan bir şirketken Sanyo işbirliğiyle teknolojiye adım attığını hatırlattı. "Kurulduktan 30 yıl sonraki bu değişim Samsung'un teknolojinin dönüşümünü doğru şekilde yakaladığının bir göstergesi." diyen Bütün "Biz de Turkcell olarak teknolojik dönüşümü doğru zamanda yakalamaya çalışıyoruz." diye ekledi.

İsmail Bütün internet hızının artmasının dijital ekonomiye katkısını ise şu sözlerle açıkladı;

4,5G tanıtımında 3 dakika içinde 1 milyonu aşkın 4,5G abonesi gördük ve önemli bir e-ticaret girişimin sahibi bizi arayarak internet hızının artmasıyla birlikte satışlarının yüzde 25 arttığını söyledi. Yapılan bir araştırmaya göre sayfa yüklenme süresindeki her 1 saniyelik hızlanma ciroya yüzde 5’lik artış olarak yansıyor. Biz de Turkcell olarak bu hızlanmaya önem veriyoruz. Türkiye en fazla mesai yapan ülkeler arasında ama verimli çalışıyor muyuz sorusunu sormamız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.