Criteo, Commerce Marketing Ecosystem ile ticaretin geleceğine odaklanıyor

Criteo, Commerce Marketing Ecosystem ile ticaretin geleceğine odaklanıyor

Webrazzi Summit 2017'de reklam ve performans pazarlaması teknolojileri geliştiren Criteo‘dan Dirk Henke'yi ağırladık ve geleceğin dijital pazarlama çözümlerine dair güzel bir sunum dinledik.

Criteo'da Gelişen Pazarlardan Sorumlu Yönetici Direktör olarak görev yapan Henke, 2000'lerin başında dijital olmayan bir ticaret ve pazarlama dünyası olduğu paylaşarak bugün ise sabırsız hızlı artan bir alıcı kitleyle karşı karşıya olduğumuzu ifade etti. Henke'nin paylaştığı rakamlara göre ABD'de günde 213 dakika internette vakit geçiren kullanıcı kitlesi bu sürenin yüzde 15'ini Facebook'a, yüzde 13'ünü Google'a yüzde 5,6'sını ticarete ve yüzde 1,4'ünü ise Amazon'a ayırıyor.

Henke, Türkiye'deki çevrimiçi işlemlerin yüzde 37'sinin birden çok cihaz kullanılarak tamamlandığını da paylaştı ve artık alıcıları ikna etmenin eskisinden zor olduğuna dikkat çekti. Veri yoğunluğu ve çok kanallı pazarlamanın beraberinde zorlukları da getirdiğine değindi.

E-ticaretin giderek normal ticaret algısına dönüşmekte olduğunu da söyleyen Henke, artık tüketicilerin fiziksel ortamdaki ve internetteki ticaret yolculuğunu bir arada izlemek gerektiğinin altını çizdi.

"Çevrimiçi aslında çevrimdışı"

“İnternet bağlantılı dünyada çevrimiçi aslında çevrimdışıdır.” diyen Henke, Criteo’nun yapmış olduğu bir tüketici araştırmasının sonuçlarını da Webrazzi Summit 2017 katılımcılarıyla paylaştı;

  • "Zamanım olursa mağazada alışveriş yapmak isterim" diyenlerin oranı yüzde 74.
  • "Mağazadayken ürünler hakkında telefonumdan araştırma yaptım." diyen kullanıcıların oranı yüzde 62.
  • "Mümkün olduğunca internetten alışveriş yapmak isterim" diyenlerin oranı yüzde 69.
  • "Yeni websitelerinden alışveriş yapmayı severim." diyenlerin oranı yüzde 63.
  • "Yeni bir mağazada alışveriş yapmayı severim." diyenlerin oranı yüzde 72.

Henke ticaretin geleceğine dair bir çok verinin kapalı kapılar arkasında olduğunu da söyleyen Henke, verileri birleştirmenin avantaj sağlayacağını aktardı ve Criteo Commerce Marketing Ecosystem adlı yeni ürünlerinin bunu hedeflediğini ifade etti ve ticaretin geleceğini düşünen herkese 3 öneride bulundu;

  • Tüketicilerin yeni ilgi alanlarını öngörün.
  • Ana dokunun.
  • Tüm kanalları ve cihazları birbiriyle iletişime geçirin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.