iPhone 7 modeli ABD'de iPhone 8'den daha çok satıyor

iPhone 7 modeli ABD'de iPhone 8'den daha çok satıyor

Geçtiğimiz Eylül ayında merakla beklenen yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, iPhone X modeli ile beğeni toplamış olsa da iPhone 8 nedeniyle olumsuz tepkiler de aldı. Reuters'ın haberine göre ABD'deki akıllı telefon kullanıcıları iPhone 8'e oranla iPhone 7 modelini daha çok tercih ediyor.

Kısacası KeyBanc Capital Markets analistlerinden John Vinh'in paylaştığı bilgilere göre iPhone 7 modeli ABD'de iPhone 8 modelinden daha çok satıyor. Tabii ki Apple iPhone 8 modelinin satış rakamlarını henüz açıklamadığı için bu bilgilerin kesin olmadığını da ekleyelim.

Her yıl Eylül ayı sonunda yeni modellerinin satış rakamlarını açıklayan Apple'ın iPhone 8'in satış rakamlarını henüz açıklamaması ve iPhone 8'in stoklarının tükenmemesi satış rakamlarının istenilen seviyelerde olmadığına işaret ediyor. Tabii ki iPhone 7 modelinin iPhone 8'e oranla daha fazla tercih edilmesi sürpriz değil.

150 dolar daha ucuz

iPhone 8 modeli hem tasarımlar hem de teknik özellikler anlamında selefi olan iPhone 7 modeline oldukça benziyor. İki model arasındaki en büyük fark sadece kablosuz şarj özelliği. iPhone 7 modelinin ABD'de iPhone 8'den 150 dolar daha ucuz olması nedeniyle daha fazla tercih edilmesi oldukça doğal.

Büyük beğeni toplayan ve yüksek fiyat etiketiyle dikkatleri çeken iPhone X modeli ise ABD'de 27 Ekim tarihinde ön siparişe açılacak. ABD'de 999 dolar fiyat etiketine sahip olan iPhone X modelinin ülkemizde 6 bin 99 TL fiyat etiketiyle satışa çıkacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.