Dağıtık kayıt tutma teknolojisi geliştiren Digital Asset, 40 milyon dolar yatırım aldı

Dağıtık kayıt tutma teknolojisi geliştiren Digital Asset, 40 milyon dolar yatırım aldı

Dağıtık kayıt tutma teknolojisi (Distributed Ledger Technology) üzerine çalışan önemli girişimlerden biri olan Digital Asset, 40 milyon dolar (B serisi) yatırım aldığını duyurdu.

Digital Asset, eski yatırımcıların da katıldığı yatırım turuna Jefferson River Capital’in liderlik ettiğini açıklıyor. Bugüne kadar 110 milyon dolar yatırım toplamayı başaran girişimin hali hazırda New York’tan Londra’ya, Hong Kong’dan Sydney’e kadar bir çok ülkede ofisleri bulunuyor. Girişim bu yeni yatırımla birlikte küresel büyümesini daha da hızlandırmak istiyor.

Teknolojiye önem veren bir girişim

2014 yılında kurulan Digital Asset, dağıtık kayıt tutma teknolojisine odaklanan bir girişim. Bu teknolojinin getirisiyse hem finans sektörüne hem de diğer sektörlere daha fazla şeffaflık, güvenlik ve verimlilik kazandırması. Digital Asset’in yeni CTO’su Clyde Rodriguez de yeni bir teknolojik dönüşümün ilk döneminde olduğumuzu söylüyor ve bu dönüşümde iyi çözümler sunabilmenin güçlü bir mühendislik disiplininden geçtiğinin altını çiziyor. Tahmin edeceğiniz üzere DA ekibinin de bu anlamda yetkin olduğunu söylüyor.

Clyde Rodriguez, Digital Asset ekibine yeni katılan bir isim ama teknoloji alanındaki kariyeri uzun yıllara dayanıyor. 20 yıllık yazılım ve bulut tabanlı geliştirme deneyimi olan Rodriguez, Microsoft Azure Cloud ekibinin ilk üyelerinden biri. Azure Cloud Networking bölümünde genel müdür olarak da görev yapan Rodriguez, Microsoft Windows Division bölümünün de liderliğini üstlenmiş. Rodriguez’in Microsoft'tan çok daha az tanınan bir girişime geçme nedeniyse gayet net; büyük fırsatların kapısını aralamak.

Digital Asset, elbette bu alanda eşsiz bir girişim değil ancak dikkat çekici bir özelliği var. Daha önce Hyperledger, Bits of Proof, Blockstack ve Elevence gibi girişimleri satın alan Digital Asset, iyi teknolojiler geliştiren yeni şirketleri yakalamak konusunda pekala ciddi bir strateji izliyor. Digital Asset'in müşterileri arasında ise IBM, Accenture, JP Morgan gibi dünyaca ünlü bir çok şirket bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.