Tim Cook: Jobs'tan entellektüel dürüstlüğü öğrendim

Tim Cook: Jobs'tan entellektüel dürüstlüğü öğrendim

Teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook geçtiğimiz hafta Oxford Üniversitesi'nin yeni girişim platformu Oxford Foundry'ı açılışında yer aldı. LinkedIn kurucusu Reid Hoffman'ın da 1 milyon dolar bağışta bulunduğu merkez, Oxford öğrencilerine ve mezunlarında fikirlerini hayata geçirmeleri ile destek olacak.

Etkinlikte Tim Cook'un yaptığı açılış konuşmasında ilginç anlar yaşandı. Cook yaptığı konuşmasındada Steve Jobs'ın hem Apple'a hem de kariyer hayatına kattığı değeri bir kez daha anlattı. Bunu bir örnekle açıklayan Cook, konuşmasında 2000'li yıllara yolculuk yaptı.

Değişimi kabullenin

Cook, konuşmasında Apple'ın  'mühendislik harikası' olarak ürettiği ancak satışlarında şirketi büyük bir hüsrana uğratan ürün Cube'ta nasıl başarısız olduklarına değindi. Başarısızlığın arkasında ürünün mühendislik harikası olsa da  normal bir Power Mac G4'den 200 dolar daha fazla olan ve tasarımsal olarak  geleneksel bir bilgisayardan farklı olmayan yeni bir Cube'un, tüketicinin satın alma yolculuğunda hedef kitleyi etkilemediğini söyledi. Ancak bu noktada şirketin yaşadığı başarısızlıkla Apple'ın yüzleştiğini ve  müşterisi ve Apple çalışanına ürün ile ilgili büyük vaadler verilse de, piyasaya sürülmesinden aylar sonra şirketin Power Mac G4'ü rafa kaldırdığını aktardı.

Cook' a göre bu olay gurur ve tevazu içinde yaşandı. Jobs'un olayı gurur haline getirip, konu içinde sıkışmadığını aktardı. Cook, konuşmasında Jobs'un kendisine entelektüel dürüstlük değerini öğrettiğini söylüyor; bir şeyle ne kadar ilgilendiğiniz önemli değilse de, yeni verileri almak ve duruma uygulamak için istekli olmalısınız mesajını veriyor.

Cook, konuşmasına "Bu, Steve Jobs'un bana öğrettiği başka bir şeydi. Aynada kendine bakmaya razı olmalısın ve yanıldım, bu doğru değil diyebilmelisin." dedi.

Cook'un girişimcilere değişimi kabullenmelerine yönelik verdiği konuşmasının tamamını videodan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.