Facebook, Haber Kaynağı'nda paylaşılabilecek 3D içerikleri tanıttı

Facebook, Haber Kaynağı'nda paylaşılabilecek 3D içerikleri tanıttı

2017 Nisan ayında düzenlenen F8'de Facebook'un 10 yıllık büyüme planından bahseden Zuckerberg, sanal gerçekliği (VR) stratejinin önemli bir noktasına koymuştu. Sosyal ağ, aradan daha bir yıl bile geçmeden Oculus Connect 4'te sosyal medyada içerik pazarlama stratejilerini derinden etkileyecek sanal gerçeklik sunan 3 boyutlu içerikleri duyurdu.

Bilinenin aksine VR gözlüğü olmadan kullanılabilen bu içerikler interaktif.  Twitter'da paylaşılan etkinliğe ait kısa görüntülerde  kullanıcıların içerikleri farklı boyutlardan görebileceğine, içeriklerin interaktif ve dokunmaya anında duyarlı olduğuna şahit oluyoruz.

Facebook, 2014 yılında bünyesine kattığı Oculus ile VR ürünler üzerine çalışıyor. İlk olarak 2016'da VR gözlükleri çalışmalarının meyvelerini meraklılarına sunmuştu. Platformu daha interaktif hale getirecek olan 3 boyutlu içerikleri geliştiriciler, Oculus Medium ya da  Facebook Spaces'ten oluşturabilecek.  Sosyal ağ, Haber Kaynağı'nda paylaşma seçeneği sunmak için bugünlerde bir API üzerinde çalışıyor.

Facebook Spaces'te 360 derece VR videolar

Bu arada Facebook Spaces'in de yeni özelliklere kavuştuğunu buradan paylaşalım. 2 boyutlu canlı yayınların yanı sıra, çok yakın zamanda Facebook Spaces kullanıcıları bu alanda 360 derece canlı VR  videolar paylaşabilecekler.

Öte yandan Facebook Spaces, kendisini Oculus'ın elinden çıkan bir yazılım olan Quill'e entegre ediyor. Kullanıcılar Quill'i kullanarak Facebook Spaces'de VR çizimler yapabilecekler.

Yeni sosyal deneyimlerin sağlanabileceği Facebook VR teknolojileri ile markalar arasında da içerik pazarlamasında da rekabet artacak gibi görünüyor.  Ancak tek bir Facebook içeriği için tonlarca işin omuzlara yüklenmesi de gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.