Twitter'dan hashtag kullanmadan kullanıcıları bir araya getirecek özellik: Happening Now

Twitter'dan hashtag kullanmadan kullanıcıları bir araya getirecek özellik: Happening Now

Twitter, Temmuz 2016'da kendisini yeniden konumlandırdığı 'Happening Now' ( işte olup bitenler) sloganı kullanıcılar tarafından da oldukça benimsendi. Kendisinin bir sosyal ağdan öte mikro haber sitesi olarak adlandıran Twitter için bu slogan marka kimliğine harika oturuyordu.

Mikro blog bugünlerde pek de alışık olmadığımız bir esneklikte tanıttığı yeni ürün ve servis özelliklerine bir yenisini daha ekledi. Kullanıcıların etkinlikleri kaydedebilecekleri bir özellik olan ve sloganı ile de aynı adı taşıyan 'Happening Now' kullanıma açıldı. İlk olarak spor etkinlikleri için kullanılabilecek olan özellik, sonrasında eğlence sektörü ve son dakika haberleri için de kullanılabilecek.

Özellik 'Anlar'a benzese de  Twitter'ın etkinlikler kullanılmasını istediği Happeninig Now'da bir nevi sanal odalar var. Resmi hesabından paylaşılan videodaki yeni özelliğin bir demosunda, Twitter zaman akışının en üstünde gösterilen MLB, NBA ve NFL oyunları için Happening Now etkinliklerini gösteriyor. Yatay hareketlerle geçilebilen bu etkinliklerin üst kısmında takımlara ait skorlar yer alıyor. Kişilerin aynı hashtag'i kullanmadan konu üzerindeki yorumları görünüyor.

Happening Now, mevcut kullanıcısını daha fazla platfromda tutmak ve yeni kullanıcılar kazanmak için oldukça başarı bir özellik olacak gibi görünüyor. Öte yandan bu, Twitter'ın reklam stratejisinde de değişikliğe gidebilecceğinin sinyallerini verebilir. Hatırlayacağınız üzere platformun kullanıcı sayısı artsa da şirket, geçtiğimiz yılın ilk iki çeyreğindeki başarıyı 2017'nin aynı döneminde yakalayamamıştı. Bu değişiklikler ile Twitter'ın kazanç sağlayabilmesi için hem markalar hem yayıncılar için yeni reklam modelleri de oluşturacağını umuyoruz.

Önümüzdeki dönemlerde Facebook da Twitter'ın bu özelliğini kopyalayabilir. Zira iki sosyal ağ da son yıllarda yayıncılara yönelik birçok yeni adımın yanı sıra, 2018 Dünya Kupası'na yönelik özel videoların haklarına sahip olmak için Fox'a teklif göndermişti.

Etkinliker yine bir algoritma ile belirlenip, kullanıcının Happening Now zaman akışında gösterilecek.

Özellikle Dünya Kupası, Olimpiyatlar ya da Super Bowl gibi küresel izleyici kitlesinin ilgisini çeken etkinliklerde Twitter daha fazla kullanılan bir platform haline geliyor. Geçtiğimiz yıl düzenlenen 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda etkinlik süresi boyunca konuya yönelik toplamda 173 milyondan fazla tweet atılmış, 75 milyardan fazla etkileşim sağlanmıştı. Geleneksel olarak düzenlenen Super Bowl 2016'da da 27 milyondan fazla tweet paylaşılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.