Tesla'nın uygun fiyatlı Model 3'ü nasıl üretiliyor?

Tesla'nın uygun fiyatlı Model 3'ü nasıl üretiliyor?

Şu günlerde Tesla'ya yönelik ilginç bir soru, üretim sürecinin ağırlıkla robotlar tarafından mı yoksa emek yoğun bir şekilde mi gerçekleştiğiyle ilgili. Önce talepleri toplayıp, üretime başlayan Tesla'nın Model 3'ün teslimatını ertelenmesi bu tartışmaları gündeme getiren başlıca sebep. Bunlara bir cevap niteliğinde elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, uygun fiyatlı Model 3'ün üretim süreciyle ilgili kısa bir videoyu Instagram'dan paylaştı. Geçtiğimiz Temmuz ayında tanıtılan ve 35 bin dolardan başlayan fiyat etiketleri ile satışa sunulan Tesla Model 3, yılın üçüncü çeyreğinde sevkiyata başladı.

The Model 3 body line slowed down to 1/10th speed

Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()

Sevilen modelin üretim süreci ile ilgili bir video paylaşan Musk, Kaliforniya eyaletinin Fremont şehrinde bulunan Tesla fabrikasındaki üretim bandını da gözler önüne sermiş oldu. Videoda, Model 3'ün iskeleti üzerinde çalışan otonom robotları görüyoruz. Üretim süreci oldukça başarılı görünse de Model 3 gönderimleri hakkında bir sıkıntı olduğu da gerçek.

Üretim süreci yavaş ilerliyor

Geçtiğimiz günlerde Tesla Model 3 üretiminin yavaş ilerlemesi nedeniyle gönderimlerin geç kaldığıyla ilgili haberler karşımıza çıktı. Geçtiğimiz dönemlerde Musk, Eylül ayının sonu itibariyle 1,500 Model 3 teslim etmeye hazırlandıklarını belirtse de sadece 260 otomobilin teslim edildiğini de ekleyelim.

Bu haberlerin ortaya çıkmasından bir kaç gün sonra ise The Wall Street Journal, Model 3'ün üretim sıkıntılarının nedeninin bazı otomobil parçalarının elle yapılması olduğunu iddia etti. Musk'ın paylaştığı videonun üretim sürecinin robotlar tarafından gerçekleştiren kısmına ait olması bu nedenle ilginç... Model 3 teslim tarihlerinin tekrar ertelenip ertelenmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.