Android'de Windows esintisi: Microsoft Launcher

Android'de Windows esintisi: Microsoft Launcher

Microsoft, mobil platformlarda Apple ve Google ile savaşmak için yeni uygulamalarla atılım yapmaya devam ediyor. Microsoft hem Android'de Windows deneyimi yaşatacak Microsoft Launcher'ı hem de iOS için Edge tarayıcısının önizleme sürümünü yayınladı.

Bildiğiniz gibi Android'de 'Launcher' adı verilen sistem başlatıcı uygulamalar bulunuyor. Varsayılan modda Google'a ait olan bu uygulama Android sürümünü hem kişiselleştirmeyi hem de yeni özelliklerle desteklemeyi sağlıyor. Daha önce Arrow Launcher adıyla böyle bir uygulama çıkaran Microsoft, bu uygulamayı yenilediğini ve Microsoft Launcher adıyla Google Play'e yüklediğini açıkladı.

Microsoft Launcher, özellikle mobilde Android, masaüstünde Windows 10 kullanan kişilere hitap ediyor. Zira Microsoft, kullanıcılarının masaüstünde alıştıkları deneyimi bir şekilde mobilde de yaşamasını istiyor. Arama, el işaretleri, kişiselleştirilmiş akış Microsoft'un Android tarafındaki yansımalardan sadece bir kaçı.

Microsoft'un attığı bu adım Android kullanıcılarınıyla samimiyetini artırması için önemli ancak bu alanda Line'dan Nokia'ya kadar kurumsal ve bağımsız bir çok geliştiricinin bu alanda adım attığını belirtmekte fayda var.

Edge tarayıcısı iOS ve Android'de

Microsoft markasını rakip sahalara gösteren bir diğer uygulama ise iOS için Edge. Windows 10'un internet tarayıcısı Edge, artık iOS kullanıcılarına da dokunuyor. Önizleme sürümü yayınlanan yeni uygulama AppStore'dan indirilebilir ama şimdilik sadece ABD'de ve İngilizce olarak kullanılabiliyor.

Microsoft, Edge'in Android sürümünün ise yakında Google Play'de yayınlanacağını ve Windows 10 kullanıcılarına kolaylık sağlayacağını açıklıyor. Dolayısıyla Android kullanıcılarının yine biraz sabırlı olması gerekiyor.

Edge uygulamalarının iOS ve Android sürümlerinin hedefi de Microsoft Launcher'dan farklı değil; bilgisayarda Edge tarayıcısı kullanananlara mobilde de benzer bir deneyim sunmak ve masaüstü-mobil geçişlerini karşılıklı olarak akıcı hale getirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.