Axa'nın blok zinciri temelli sigortası Fizzy, gecikmeli uçuşlarda otomatik tazminat ödeyecek

Axa'nın blok zinciri temelli sigortası Fizzy, gecikmeli uçuşlarda otomatik tazminat ödeyecek

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden AXA da blok zinciri (blockchain) teknolojisini kullanan şirketler arasına katıldı. AXA'nın Fizzy adlı yeni sigorta ürününü blok zinciri üzerinde gayet şeffaf ve açık bir teklif sunuyor.

AXA'nın tamamen güvenli ve tamamen otomatik olarak bir sigorta türü olarak tanıttığı Fizzy, sadece geciken uçak gecikmelerinde tazminat veren bir sigorta çeşidi. Eğer 15 gün öncesinden uçuşunuz için Fizzy sigortası alırsanız uçuşunuz 2 saat geciktiğinde otomatik olarak size anlaşma sırasında vadedilen tazminat hesabınıza aktarılıyor.

AXA söz konusu teklifi yaparken, yani sigortanızı alırken gecikme halinde ne kadar ücret alacağınızı söylüyor ve anlaşmada herhangi bir şekilde değişiklik yapmıyor.

Otomatik takip, otomatik ödeme

Tazminat ödeme konusunda da tamamen açık davranıyor ve uçuşun ertelenme sebebi ne olursa olsun anlaşmada belirtilen sigorta tazminatını hesabınıza yatırıyor. Ethereum blok zinciri üzerinde temellendirilen Fizzy platformu, uçuş bilgilerini küresel hava trafiği veritabanına bağlanarak alıyor. Bu durum kullanıcılar için zahmetsiz olduğu kadar AXA'nın iş gücü tasarrufu açısından da önemli. Zira müşteri hizmetleri, kağıt işleri gibi iş gücü masrafları aradan çıkmış oluyor.

Hatırlarsanız daha önce ClaimCompass, Tazmianata Uç gibi hava yolculuklarına dair hukuki süreçleri üstlenen tazminat alma girişimleri tanıtmıştık ama bu girişimler Fizzy'nin aksine insan eliyle işleyen süreçler sunuyor. Önümüzdeki dönemde Fizzy benzeri örneklerin artıp artmayacağını merakla bekleyebiliriz.

Fizzy'yi fizzy.axa adresinden inceleyebilirsiniz ama test aşamasındaki sistemin şu anda sadece Paris Charles de Gaulle havalimanı ile ABD arasındaki uçuşlar için hizmet verdiğini paylaşmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.