iyzico, yeni ürünleri iyziLink ve iyziUp ile Türkiye'de dijital ticareti hızlandıracak

iyzico, yeni ürünleri iyziLink ve iyziUp ile Türkiye'de dijital ticareti hızlandıracak

Türkiye'nin önde gelen ödeme sistemlerinden iyzico, dijital ticareti kolaylaştıran ve daha güvenli hale getiren iki yeni ürününü tanıttı. Yeni ürünler Türkiye'de e-ticaret pazarının yıllardır mücadele ettiği 'güvensizliği' kırmayı ve e-ticaret müşteri sayısını artırmayı hedefliyor.

iyziLink, bireysel kullanıcılara açıldı

iyziEvent adlı özel etkinlikte ürünlerden biri olan iyziLink, her yerden kolayca çevrimiçi ödeme alma imkânı tanıyor. Özellikle sosyal medya üzerinden satış yapan kişileri hedefleyen bu özellik, bir web sitesi veya teknik geliştirmeye ihtiyaç duymaksızın kısa linkler üzerinden ödeme alınmasını sağlıyor.

Kısa süre önce ilk satıcıları kabul etmeye başlayan iyziLink, şimdiye kadar yalnızca şirket sahiplerine hizmet veriyordu. Dün akşam yapılan resmi tanıtım iyziLink'in bireysel kullanıcılara da hizmet sunmasını sağladı. Yani iyziLink sayesinde, sosyal medya platformları ve mesajlaşma servisleri üzerinden dileyen herkes ticaret yapabilecek. Dolayısıyla şimdiye kadar havale yoluyla gerçekleştirilen işlemlerin dijitale taşınması mümkün olacak.

iyziUp, online alışverişe güven katacak

iyzico mühendislerinin geliştirdiği ikinci yeni ürüse iyziUp. Yazının girişinde vurguladığım güven sorununu çözmeye odaklanan iyziUp, internet üzerinden yapılan alışverişleri yüz yüze alışverişler kadar güvenilir kılma iddiasında. Bu yeni özellik e-ticaret müşterilerinin korumalı bir alışveriş hesabı oluşturmasını sağlıyor. Alıcılar kayıtlı ödeme ve teslimat bilgileriyle saniyeler içerisinde ve güvenle alışverişini tamamlayabiliyor. Buradaki güven kelimesinivurgulamak için iyziUp'ın nasıl çalıştığını belirtmekte fayda var.

iyziUp, alışveriş sürecinde önce alıcı adına bir koruma hesabı açıyor ve internet sitesine yapılan ödemeler, alıcı üründen memnun kaldığı takdirde aktarılıyor. iyziUp'ın mobil cihazlar üzerinde uzun formlar doldurma ve kart bilgileri girme gereksinimini kaldırması oldukça önem arzediyor. Bu sayede alıcılar alışveriş sürecini daha kısa sürede tamamlıyor ki bunun da da satışlara olumlu bir yansıma getireceğine şüphe yok.

Akıllı telefon ve kredi kartı kullanımında Türkiye'nin potansiyeli

iyziEvent'te bir konuşma yapan iyzico kurucu ortağı ve CEO’su Barbaros Özbugutu, iyzico’nun kurulduğu günden beri dijital ticaretin önündeki engelleri kaldırmaya çalıştığına vurgu yaptı. Türkiye’de her 2 kişiden 1’inin akıllı telefon kullandığını söyleyen Özbugutu, kredi kartı kullanımında dünyadaki ilk 5 ülkeden biri olduğumuzu da hatırlattı. Avrupa’da birinci sırada olduğumuzu söyleyen Özbugutu, bu potansiyelin e-ticarete daha fazla yansıması gerektiğine de işaret etti.

KOBİ'lerin yüzde 1,7'si e-ticarette

Özbugutu'nun değindiği bir diğer önemli konu da e-ticarette Sanal POS cihazı alabilmenin eskisine göre çok daha kolay olduğuydu. Artık 24 saat içinde Sanal POS sahibi olarak dijital ticarete başlanabildiğini söyleyen Özbugutu, Türkiye’de KOBİ’lerin sadece yüzde 1,7’si dijital ticaret yaptığını ve bu oranı hızla artırmamız gerektiğinin altını çizdi. iyzico'nun bu yeni ürünlerle 1 yıl içinde 500 bin yeni satıcı (bireysel ve KOBİ) ve 1 milyon yeni üyeye ulaşmak istediğini de sözlerine ekledi.

Pazar yeri modelinde 200 bin satıcı

Özbugutu'nun verdiği bilgilere göre iyzico, ilk 4 senesinde tam 13 bin KOBİ’nin e-ticarete başlamasını mümkün kılmış. Bugün 13 binin üzerinde aktif üye işyeriyle çalışan iyzico, pazar yeri modeli altında da 200 binden fazla satıcı hesabına ulaşmış.

Türkiye'de e-ticaretin perakende içindeki payının yüzde 3,5 seviyesini geçeceğine şüphe yok ama umudumuz iyziLink, iyziUp vb. atılımlarla bu sürecin daha da hızlanması. Ürünlerle ilgili bilgiler için iyzico.com'u ziyaret edebilir, yorumlarınızı aşağıda bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.