Verilerinizi 3D grafiklere dönüştüren AR uygulaması: Graphmented

Verilerinizi 3D grafiklere dönüştüren AR uygulaması: Graphmented

iOS 11 ile gelen ARKit'in ilginç kullanım alanlarını görmeye başlıyoruz. Graphmented, csv ve Excel dosyalarını gerçek dünyaya taşıyan ve bu dosyalardaki tabloları sizin için 2 ve 3 boyutlu grafiklere dönüştüren bir artırılmış gerçeklik uyugulaması.

Uygulamanın çalışma sistemi oldukça basit. AppleStore'dan indirebileceğiniz Graphmented uygulamasını açıp, iCloud, Dropbox veya Google Sheets üzerinde bulunan dosyalarınızı indiriyorsunuz. İndirdiğiniz dosyaları öncelikle masanızda bir kağıttaymış gibi görüyorsunuz. Sonrasında ise bu kağıt üzerinde grafik olarak görmek istediğiniz bölümleri seçerek uygulamada 2D ve 3D olarak görebiliyorsunuz.

Uygulamayı ilk gördüğümde gerçekten masada fiziksel olarak bulunan tabloları da işleyip grafik olarak bize sunabildiğini düşündüm ama görünüşe göre bu özellik için biraz daha beklememiz gerekecek. Product Hunt üzerinde sorulan Android versiyonu hakkında geliştirici Muhammad Elkharashy, "planları arasında" olduğunu belirtiyor. Ayrıca şimdilik sadece iPhone üzerinde çalışan bu uygulamanın iPad versiyonu da yine planlar arasında diyor geliştirici.

ARKit'in kullanım alanlarının ne kadar geniş olabileceğini gösterdiği için geliştiriciyi ayrıca tebrik ediyorum. Uygulamayı indirdikten sonra deneyimlerinizi yorum alanında paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.