GameHub: Bilgisayar oyunlarını tarayıcıdan oynamanızı sağlayan yerli platform

GameHub: Bilgisayar oyunlarını tarayıcıdan oynamanızı sağlayan yerli platform

Günümüzde kişisel bilgisayarlar 10 yıl öncekilerden çok daha hızlı ama grafik tasarım ve görsel efektler halen bilgisiyar işlemcilerinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Bulut oyun platformu GameHub da bu sorunu aşmayı hedefliyor ve Arıkovanı kampanyasıyla desteğinizi bekliyor.

GameHub, kısaca yüksek konfigürasyonlu donanım gerektiren oyunları web tarayıcısı üzerinden oynatan bir bulut teknolojisi. Oyun severlerin pahalı bilgisayarlara sahip olmadan, sistem yükseltme ve hafıza kaygısı yaşamadan akıcı bir şekilde oyun oynamasını sağlıyor. 30-40 Gigabyte gibi boyutlara ulaşan oyunların bilgisayarını indirmeden oynamak için sadece Gamehub'a bir üyelik ücreti ödeyerek kaydolmanız yeterli oluyor. Bu sayede oyunlara tek tek para vermekten kurtuluyorsunuz ve bir çok oyunu tarayıcınız üzerinden oynayabiliyorsunuz.

İçerisinde Dota, Battlefield, FiFa gibi birçok popüler oyunun da yer aldığı GameHub, hem bilgisayarınızı kasmadan oyun oynama imkanı hem de bilgisayar oyunlarına daha az para ödeme şansı vadediyor. Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda 100 bin TL toplamayı hedefleyen proje, hedefine ulaştığında yurt içinde ve yurt dışında büyümek istiyor.

Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayımcıları Derneği (OYUNDER)’in Türkiye'de bulut oyun kategorisindeki ilk ve tek üyesi olan GameHub ekibi, bu platformun arkasındaki teknolojiyi de şöyle açıklıyor;

GameHub olarak, GPU ile güçlendirilmiş sanallaştırma olarak adlandırılan sanal masaüstü bilgisayarlarıyla birlikte geliştirdiğimiz yazılımı kullanarak kullanıcılara game streaming yapıyoruz. Nvidia’nın geliştirmiş olduğu bir donanım üzerine kurduğumuz GameHub, Netflix’in oyun versiyonu olarak da adlandırabileceğimiz bir platform.

Şu anda Koç Üniversitesi Girişimcilik ve Araştırma Merkezi’nde (KWORKS) çalışmalarını sürdüren GameHub'ı desteklemek isterseniz 59 TL'den başlayan paketlerle GameHub deneyimini yaşayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.