Elon Musk'ın toplantıları verimli kılmak için kullandığı taktik

Elon Musk'ın toplantıları verimli kılmak için kullandığı taktik

Çoğu zaman yaptığımız iş toplantıları amaçlarına hizmet edemeyebilir. Hedeflerine istikrar ile yürüyen Elon Musk ise tüm toplantıları verimli hale getirebilecek bir yönteme sahip. Eski bir Space X çalışanı Skyler Shuford Quora'da Elon Musk'ın verimliliğiyle ünlü toplantıları nasıl yaptığını açıkladı. Shuford'ın arkadaşı üzerinden anlatılan bu küçük anekdot şöyle:

"En yakın arkadaşlarımdan biri benden birkaç yıl önce orada çalışmaya başlamıştı. Analiz grubunda çalışıyordu (Hala da orada çalışıyor). Dolayısıyla gidip sadece bir soru sorarak işi çözebilecekken toplantı yapmak pek de mantıklı olmuyor.  Arkadaşım bir keresinde benimle bu konu hakkında bir anısını paylaşmıştı (burada durum farklı sözcüklerle açıklanmıştır):

Elon bir toplantı katılımıcısına şöyle der: "Hiçbir şey söylemedin. Neden buradasın?"

Shuford Elon'un bu tutumunu ise şu şekilde yorumluyor: "Bu sınırı aşan bir şekilde kaba bir davranış olabilir ancak mantıklı. Eğer bir amacınız yoksa o toplantıya katılmayın. Bu amaç bir karar vermek de olabilir insanlara hız katmak da... Bir çok durumda e-posta göndermek yeterli olacaktır."

Shuford ayrıca saat başına 80 ile 100 dolar arası bir ücret alan mühendislerin toplantı yapmasının şirkete büyük bir maliyet getirdiğini vurguluyor. 10 Mühendisin katıldığı 1 saatlik toplantı şirkete 1000 dolara mal oluyor.

Toplantılar konusunda her CEO'nun farklı bir görüşü var. Amazon CEO'su Jeff Bezos da toplantılar için iki orta boy pizza kuralını kullanıyor. İki orta boy pizza kuralına göre, eğer bir toplantıda katılımcılara 2 orta boy pizza yetmiyorsa o toplantı çok kalabalıktır ve verimsiz geçecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.