Oculus beğenilmeyen VR içerikler için para iadesi yapmaya başlıyor

Oculus beğenilmeyen VR içerikler için para iadesi yapmaya başlıyor

Artırılmış gerçeklik gözlük pazarında en büyük pay sahibi markalardan birisi olan Oculus, bir türlü tam yaygınlığına ve potansiyeline ulaşamamış olsa da kendini gelen kullanıcı geri bildirimlerine göre geliştirmeye devam ediyor.

Oculus'un önemli gelir kalemlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz uygulama mağazası üzerinden sattığı içerikler ve oyunlar. Gear VR ve  Oculus Rift sahibi olan kullanıcılar, Oculus platformu üzerinden pek çok uygulamaya erişebildikleri gibi kullanıcılar bu içerikler için para ödeyerek şirkete bir başka gelir kalemi yaratıyor. Her ne kadar müşterilerin karşısındaki en büyük bariyer artırılmış gerçeklik gözlüklerin yüksek fiyatları ve güçlü sistem gereksinimleri olarak gözükse de, artırılmış gerçeklik gözlük aldıktan sonra buna uyumlu içerik ve oyunların az olması da potansiyel Oculus müşterileri için olumsuz bir özellik.

Oculus içerikleri için para iadesi şartları nasıl?

Oculus son olarak yaptığı güncellemeyle birlikte artık kullanıcılarına içerikler için geri ödeme yani para iadesi isteme hakkı tanıyacak. Buna yönelik olarak bir para iade politikası geliştiren Oculus firması, kullanıcılar ilgili içerikleri denemeleri ve sonrasında memnun kalmamaları halinde para iadesi gerçekleştirebilecek. Oculus Rift sahipleri satın aldıkları içerik ya da oyunlarda 2 saatten az zaman geçirip memnun kalmazlarsa, Samsung Gear VR sahipleri ise 30 dakikadan az zaman geçirip memnun kalmazlarsa para iadesi için başvurularını gerçekleştirebilecek. Kısacası para iadesi isteyebilmeniz için içerikleri ya da oyunları bu sürelerin altında deneyimlemeniz gerekiyor. Bu süreleri aştığınızda ise para iadesi talep etmeniz mümkün olmayacak.

Elbette para iadesi mağazadaki tüm içerikler için geçerli değil. Örneğin satın aldığınız filmlerde, paketlerde ya da oyun içi satın almalarda para iadesi isteme hakkınız söz konusu. Para iade talepleri, daha önce satın aldığınız içerikleri gösteren sayfadan yapılabiliyor. Oculus'a göre eğer iade şartları yerine getirildiyse para iadesi en geç 5 iş günü içerisinde tamamlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.