YouTube, video sonlarına harici bağlantı verme özelliğini kısıtlıyor

YouTube, video sonlarına harici bağlantı verme özelliğini kısıtlıyor

YouTube'un kanal sahiplerine sağladığı özelliklerden biri, video sonlarına kart eklemeye izin veren özelliği "End screenskısıtlandı. Bu özellik genel olarak video sonlarında başka bir kanala, video listesine, abone olmaya veya internet sitesine yönlendirmeye imkan veriyor.

Yeni eklenen kurallar şöyle:

  • YouTube İş Ortağı Programına katılmanız gerekiyor
  • Herkese açık videolarınızın en az 10.000 izlenmeyi geçmiş olması gerekiyor

Bu özelliğin kullanımının istismar edilmesinin önüne geçmek için bu kuralları ekleyen YouTube, İş Ortaklığı Programı başvuruları sayesinde bu özelliği kullanmak isteyen her kanalı tek tek inceleyebilecek ve bu inceleme doğrultusunda kararlar verebilecek.

Videoların sonlarına bu kartları eklemek, özellikle kanal sahiplerine internet sitelerine trafik çekebilmek için güzel ve kullanışlı bir yöntem. Sadece kendi sitelerine de değil, herhangi bir işbirliği sonucunda şirketin sitesine, ürün sayfasına veya herhangi bir diğer sayfaya trafik çekebilirler ve böylece ölçümlemeler yapabilirler. Bir başka deyişle pazarlama çalışmalarının daha ölçümlenebilir olmasına katkı sağlayabilirler.

Videonuzun sonuna kart eklemeye çalışınca "YouTube İş Ortaklığı Programı'na izin vermeniz gerekmektedir" uyarısı görebilirsiniz. Fakat bu programa dahil olmuş olmanız kanalınızı reklamlarla doldurmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. Dilerseniz onay sonrası yine aynı şekilde reklamsız videolar yayınlamaya devam edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.