90 farklı kartpostal tasarımı sunan Paper Street, yurt dışına açılmak istiyor

90 farklı kartpostal tasarımı sunan Paper Street, yurt dışına açılmak istiyor

İlk etapta kullanıcılarının sevdiklerine kartpostal göndermesi amacı ile tasarlanan Paper Street projesi, bugün kartpostalın yanı sıra davetiye, defter, ajanda ve kartvizit gibi pek çok ürün satışı gerçekleştiriyor. 2015 yılının Mayıs ayında kullanıma sunulan Paper Street, İpek Özbay ve Zeynep Özbay kardeşler tarafından kuruldu.

Projenin ilk aşamalarında Koç Üniversitesi'nin girişimcilik araştırma merkezi olan KWORKS'ün desteğini de arkasına alan Paper Street, ilk etapta kullanıcıların tasarımcılar tarafından hazırlanan kartpostalları seçtikleri ve arkasına istedikleri mesajları yazarak sevdikleri insanlara gönderen bir platform olarak çalışıyordu.

Tasarımları ile dikkatleri çekiyor

Davetiye, defter, ajanda, poster, takvim, kartvizit ve kartpostal tasarımlarını 12 tasarımcı ile hazırlayan Paper Street, kendi web sitesinin yanı sıra farklı kanallardan da ürün satışı gerçekleştiriyor. Çeşitli şirket ve girişimlerle de çalışan Paper Street, şu ana kadar 49 farklı şirket ile çalışmış.

Zengin tasarım seçenekleri ile ön plana çıkan Paper Street, 90'dan fazla kartpostal, 9 ajanda, 3 takvim, 11 defter, 12 poster ve 45'den fazla düğün davetiyesi tasarımına sahip. Materyal kullanımı ve tasarım çeşitliliği ile rakiplerinin önüne geçen Paper Street, tasarımcılarına ürün başı komisyon veriyor.

Satışı gerçekleşen ürünün bedelinin yüzde 30'u tasarımcısına yüzde 70'si ise Paper Street'e gidiyor. Yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede geliştirilen Paper Street, ürünlerini çeşitli başlıklar altında kategorilendiriyor. Babalar günü, özel günler ve yılbaşı gibi pek çok kategoriye sahip olan Paper Street, kategorilerine özel tasarımlar sunuyor.

Oldukça kullanıcı dostu ve kolay kullanıma sahip bir internet sitesine sahip olan Paper Street'in şu an için herhangi bir mobil uygulama geliştirme planı olmadığını da ekleyelim. Özellikle kırtasiye tarafındaki ürünlerine oldukça güvenen Paper Street'in gelecek hedefi ise yurt dışına açılmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.