Popüler hızlandırıcı programlarından biri olan Techstars New York'un 2018 yılı başvuruları devam ederken 2017 yılı mezunları görücüye çıktı. Techstars ofisini ziyaret ederek 12 şirketin kurucularıyla görüşme fırsatı yakalayan teknoloji yazarı Anthony Ha bu şirketlerin neler yaptıklarının kısa bir özetini paylaştı. Aşağıda bu 12 girişimin neler yaptığını bulabilirsiniz:
CottageClass, basitçe pazar yeri olarak çalışan ve aileleri öğretmenlerle buluşturan bir mikro okul olarak tanımlanıyor. Eskiden öğretmen olarak görev yapan CEO Manisha Snoyer bu modeli, giderek esnekliğini kaybeden (belki de esnekleşen dünyaya ayak uyduramayan) ve kalabalıklaşan devlet okulu sistemine bir alternatif olarak görüyor. Şirket şimdiden 455 aileye hizmet veriyor.
Gather, şirketlerin birden fazla kaynaktan gelen verilerini yönetmesine yardımcı olmak amacıyla kurulmuş bir servis. Bu servisin en önemli avantajı herkesin kullanabileceği bir formatta olması. Kurulum amacı ise şirketlerin veri yönetimi için mühendislik ekipleri kurma gereksinimlerini ortadan kaldırmak.
Geopipe, gerçek dünyanın üç boyutlu modellerini oluşturan bir girişim. Şirketin Baş Bilim Görevlisi (Chief Science Officer) Thomas Dickerson bu teknolojinin ilk olarak oyun sektörü için geliştirildiğini fakat şu anda asıl odaklarının mimari olduğunu belirtiyor.
Hawthorne, kişiselleştirilmiş parfüm üreten bir girişim ve bu parfümü sizden aldığı veriler doğrultusunda hazırlıyor. İlerleyen dönemlerde ise bu verilerle beraber diğer kişisel bakım ürünleri alanında genişlemeyi planlıyorlar.
Matchaful, kafelere ve ofislere organik matcha ve matcha çayı üretimi için gerekli malzemeleri tedarik eden bir girişimdir. (Matcha, basitçe, yeşil çayın toz halidir.) Bu girişimin Techstars'da ne işi var diye merak ediyorsanız CEO Hannah Habes bu soruya "Gözlem yaparak insanların matcha deneyimlerini nasıl iyileştirebileceklerini araştırdıklarını" söyleyerek cevap veriyor. Eğitim ve içerik ile bu deneyimi iyileştirip bir sonraki aşamada yeni cihazlar geliştirmeyi hedefliyorlar.
Obsess, perakendeciler için özel olarak sanal gerçeklik deneyimi geliştiren bir girişim ve ilk müşterisi, özel ev ürünleri üreten Vera Bradley. Müşteriye özel olarak geliştirilen bu sanal gerçeklik deneyimi ile mağaza içi deneyim geliştirilebilir, mağazada bulunmayan şeyler bu sayede gösterilebilir ve müşterilerin bu deneyim bitmeden alışverişi tamamlamaları sağlanabilir.
Parakeet, Shopify ve Magento gibi diğer araçlarla entegre olan akıllı telefonlar üzerinden kullanılabilen, bulut tabanlı bir müşteri destek servisidir.
Phonewagon, en basit tabiriyle pazarlama ekiplerinin başarısını ölçebilmek amacıyla geliştirilmiş bir çağrı takip hizmetidir. Özellikle kampanya bazlı ölçümleme için oldukça faydalı bir araç.
SVRF, ana hedefi VR ve AR içeriklerini bulmayı kolaylaştırmak olan SVRF, 360 derece içerikleri bulmayı kolaylaştıran bir arama motorudur. Şu anda belirli siteleri tarayarak içerikleri toplayan sisteme ayrıca kendi içeriğinizi de ekleyebiliyorsunuz.
TypeLead, Eta programlama dilini kurumsal uygulamalar için geliştiren bir girişim. Şirket, açık kaynak kodlu olan Eta'ya ticari ürünler ve hizmetler eklemeyi planlıyor.
Virgo, kolonoskopiler için video kayıt hizmeti sunan bir girişimdir. CEO Matt Schwartz, "çoğu kolonoskopi şu anda kaydedilmiyor (bir avuç hareketsiz görüntü dışında) ve bu kayıtlarla önemli ayrıntıları açığa çıkarabiliyoruz. Zaman içinde, teşhise yardımcı olmak için daha fazla otomasyon eklemeyi umuyoruz" diyor.
Vitally, B2B şirketler için bir analitik girişimidir diyebiliriz. CEO Jamie Davidson, "çoğu analitik servisi son kullanıcıyla karşı karşıya olan şirketler için geliştirildiği için çok farklı metriklere odaklanıyorlar, Vitally ise yine şirket olan müşterileri ile olan ilişkiyi ölçümleme ve yönetmeyi hedefliyor" diyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap