Edward Snowden: Zcash, en ilginç Bitcoin alternatifi

Edward Snowden: Zcash, en ilginç Bitcoin alternatifi

Bir süredir sessizliğini koruyan Edward Snowden, gizlilik odaklı kripto para birimlerinden olan Zcash'i desteklemek amacıyla tekrar ortaya çıktı. Snowden'in "En ilginç Bitcoin alternatifi" olarak tanımladığı Zcash hakkında söyledikleri teknoloji uzmanı Mason Borda'nın tweet'ine yanıt olarak başladı.

https://twitter.com/masonic_tweets/status/912551989938212864

Mason Borda'nın; "Bildiğim kadarıyla Zcash, profesyonel ve akademik kriptograflar tarafından tasarlanan tek altkoin. Katılmamak zor" tweet'ine yanıt olarak Snowden:

"Katılıyorum. Zcash'in gizlilik odaklı teknolojisi onu en ilginç Bitcoin alternatifi yapıyor. Bitcoin harika fakat 'eğer gizli değilse, güvenli değildir.'" yanıtını verdi.

Bildiğiniz gibi Edward Snowden önde gelen gizlilik savunucularından biridir ve 2013 yılında gizli NSA bilgilerini sızdırmasıyla ünlüdür. Snowden'e yine gizlilik temelli kripto paralardan olan Monero hakkında görüşleri sorulunca "amatör kripto" cevabı verdi ve teknolojisindeki hatalara işaret ederek takip edilebilirliğine dikkat çekti.

Snowden, bu tür hataların hakkında suç duyuruları bulunan kişileri riske atabileceğini belirterek kendisi gibi insanlar için çok büyük sonuçlara mal olabileceğini belirtti.

Bu tweet'ler paylaşılırken Monero geliştiricisi Richard Spagni projesini net bir şekilde savunurken aynı zamanda popüler kripto paralardan biri olan Litecoin'in geliştiricisi Charlie Lee'de Monero'yu "Ben Monero aldım fakat Zcash almadım." sözleriyle destekledi.

Zcash ve Monero, kullanıcılarına gizlilik sağlamayı amaçlayan farklı yöntem ve teknolojiler kullanıyorlar fakat her ikisinin de amacı ortak diyebiliriz.

Edward Snowden'in bu paylaşımları yaptığı sırada Coinmarketcap verilerine göre Zcash'in değerinin %2.5 kadar düştüğünü ve ilerleyen saatlerde tekrar yükselişe başladığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.