Lokum: Konu bazlı anonim sosyal ağ uygulaması

Lokum: Konu bazlı anonim sosyal ağ uygulaması

Kullanıcılarının kişi yerine konu takibi yaparak anonim bir şekilde başlık, sorun ve konu hakkında hızlıca iletişime geçmelerini sağlayan Lokum, Temmuz 2017'de yayın hayatına başladı.

Fikir aşamasında yüzde 15 hisse karşılığında 90 bin dolar tohum yatırımı alan girişim, herhangi bir reklam faaliyetinde bulunmadan 1500'den fazla kullanıcı, günlük aktif 200 kullanıcıya ulaştı.

Burhan Tutan ve Ümit Muzaffer Demir tarafından kurulan Lokum'un tohum yatırım turuna ise Murat Kolbaşı, Murat Öngür, Sertaç Önen, Hatem Duru, Alp Arditi, Jeffy Arditi, Moris Algranati ve Gerson Algranati katıldı.

Anonim sosyal ağ Lokum'un hedeflediği pazarda Ekşi Sözlük ve Twitter var

Android ve iOS uygulamalarıyla kullanıcılarına ulaşan Lokum anonimliğiyle öne çıkıyor. Kullanıcılarına diledikleri konu için sohbet odaları açabilme ya da varolan odalara katılma imkanı sunan uygulamanın uzun vadedeki hedefi ise second screen yani ikinci ekran pazarını domine edebilmek.

Direkt olmasa bile Ekşi Sözlük, Reddit ve Twitter ile aynı pazara oynayan girişim, gelir modeli olarak da iş ortaklığı yaptığı markaların resmi oda açmalarını seçmiş. Kısa vadede aldığı tohum yatırımın da etkisiyle gelir beklentisinden ziyade kullanıcı kazanmayı hedefleyen Lokum, lokasyon bazlı odalarla büyümek istiyor.

Önünde uzun ve çetrefilli bir yol olan Lokum'la ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.