Ikea, TaskRabbit'i satın aldı

İsveçli ev ürünleri üreticisi Ikea, TaskRabbit'in tamamını satın aldı. TaskRabbit, başkasına yaptırmak istediğiniz işleriniz için kalifiye elemanlar bulmanızı sağlayan bir online platform ve bu platform üzerinden Apple Store'da sizin yerinize sıra bekleyecek kişilerden mobilyalarınızı bir araya getirecek ustalara kadar birçok farklı kategoride kişi bulabiliyorsunuz.

Ikea tarafından şirketin %100'ü satın alındığı halde TaskRabbit'in bağımsız olarak çalışmalarına devam edeceği belirtiliyor. TaskRabbit'in şimdiye kadar toplam 38 milyon dolarlık yatırım aldığı belirtilirken Ikea ile yapılan anlaşmanın detaylarına dair bir açıklama yapılmadı.

TaskRabbit CEO'su Stacy Brown-Philpot ve ekibi aynı şekilde çalışmalarına devam edecek ve diğer perakendecilerle işbirliklerine devam edecekler. Geçtiğimiz Nisan ayında TaskRabbit'in stratejik bir satış arayışı içerisinde olduğu belirtiliyor ve görünüşe göre bu stratejik satış Ikea ile gerçekleşmiş.

Philpot, "Ikea Group'un liderliği ile hizmet veren üyelerimiz çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etme şansı ve dolayısıyla daha fazla gelir elde etme imkanı bulabilecek." diyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Ikea ve TaskRabbit'in Londra'da işbirliği yaparak resmi montajcısı haline geldiğini düşünecek olursak bu anlaşma her iki firma için oldukça mantıklı diyebiliriz.

Ikea CEO'su Jesper Brodin, "Hızla değişen perakende ortamında, müşterilerimizin hayatlarını biraz daha kolay hale getirmek için sürekli olarak gelişmiş ürün ve hizmetler geliştirmeye çalışıyoruz" dedi. "TaskRabbit'in dijital uzmanlığından öğrenirken, aynı zamanda IKEA müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için esnek ve uygun fiyatlı servis çözümlerine erişmenin ek yollarını sunacağız "dedi.

GrubHub teknoloji şirketinin TaskRabbit'de dahil benzer sektördeki bir çok şirketi etkileyebilecek açık bir davasının bulunması bile Ikea'yı bu yatırımından caydıramamış görünüyor. 25 Eylül'de imzalanan anlaşmanın Ekim ayı içerisinde resmen tamamlanması bekleniyor.

Ülkemizde de Filliboya'nın boyacı bulma servisi FilliUstam gibi örneklerini gördüğümüz üreticilerin, tamamlayıcı servis sektörü işine girmeleri Ikea'nın bu adımı birlikte dünyada bir trend haline gelmesi muhtemel.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.