Çevrenizi gerçek zamanlı değiştirebileceğiniz AR uygulaması: Surreal

Çevrenizi gerçek zamanlı değiştirebileceğiniz AR uygulaması: Surreal

Apple’ın iOS 11’i yayınlaması ile birlikte kullanıcılara sunduğu en önemli yeniliklerden olan ARKit ile hazırlanmış uygulamalar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunların en yenilerinden bir tanesi de Surreal.

Surreal, Şahin Boydaş’ın Silikon Vadisi’nde kurduğu ve App Store’un en büyük çıkartma pazaryeri ve dağıtımcısı olan MojiLaLa’nın hem yeni çatı şirketi hem de ürünü. Daha önce hem haberde hem de videoda geleceğine değindiğimiz artırılmış gerçeklik uygulaması nihayet deneyimlemeye açıldı. Apple ARKit teknolojisi ile hazırlanan mobil uygulama ile kullanıcılar gerçekçi 3D modeller ve animasyonlar ile çevrelerini yaratıcılıkları ile özgürce değiştirebiliyorlar.

Surreal’ın en önemli farkı ‘’3D Scan’’ ve ‘’photogrammetry’’ teknolojileri ile hazırlanmış üç boyutlu modellere ve animasyonlara odaklanıyor olması. Dünyada da giderek popülerleşen bu teknoloji ile tasarımcılar ve şirketler gerçek objelerin üç boyutlu taramasını yaparak dijital platforma aktarıyor ve bu sayede de modellerin gerçekçilik oranı neredeyse birebir oranında yakalanmış oluyor. Surreal da farklı kategoriler altında onlarca üç boyutlu taranmış obje ve özel animasyonlara sahip.

Kullanıcılar çevrelerine ekledikleri üç boyutlu modelleri isterlerse SMS, mail veya sosyal medya üzerinden paylaşabiliyorlar ya da kendi hikayelerine ekleyebiliyorlar. Kullanıcıların kendi hikayelerine ekledikleri ‘’Surreal’’ler da diğer kullanıcılar tarafından harita üzerinden görüntülenebiliyor.

Surreal ile birlikte 3D scan ve photogrammetry alanına odaklanan web tabanlı pazaryerini de kurduklarını söyleyen Şahin Boydaş, bu alanda faaliyet gösteren tasarımcıların ve şirketlerin çalışmalarından gelir de elde edebileceklerini belirtmesi de önemli. Satılan modellerin gelirinin yüzde 80’i doğrudan tasarımcının banka hesabına transfer edilirken bunun yanında başarılı modeller aynı zamanda Surreal uygulaması üzerinde de kullanıma açılıyor.

Surreal uygulamasını App Store üzerinden buradan indirebilirsiniz. Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz Silikon Vadisi’nde Şahin Boydaş ile yaptığımız video röportajı da buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.