Yakın zamanda 800 milyon kullanıcıya ve 2 milyondan fazla reklam verene ulaşan Instagram, yeni yorum özelliğiyle karşımızda. Yeni yorum özelliğyle birlikte artık Instagram'da gönderinizin altına kimin yorum yapabileceğini seçebiliyorsunuz. Uygulama içine zihinsel yardım kaynakları ekleyen Instagram aynı zamanda yorum filtrelerini de geliştirdi.
Platformu daha iyi bir yer haline getirmeye çalışan Instagram, yeni "kindness" stickerlarıyla da insanları daha kibar olamaya teşvik ediyor. Instagram yetkilileri yayınladıkları blog gönderisinde bu değişiklikleri: "İnsanların kendilerini ifade etmeleri için Instagram'ı güvenli ve pozitif bir yer olarak tutmak" için yaptıklarını belirtti.
Bu gelişmeler ışığında artık Instagram'da gönderilerinize kimin yorum yapabileceğini siz seçebiliyorsunuz. Oysa daha önce yorum özelliği "ya hep ya hiç" prensibiyle çalışmaktaydı. Yani ya gönderilerinizi bütün yorumlara kapatıyordunuz ya da herkesin gönderilerinize yorum yapmasına izin veriyordunuz. Artık gönderilerinize yorum yapma söz konusu olduğunda takip ettiğiniz ya da sizi takip eden hesaplar arasında dahi seçim yapabiliyorsunuz. Üstelik belirleyeceğiniz hesapları engellemeniz de mümkün!
Bunu yanı sıra sizlere daha önce Instagram'ın yeni bir filtre sistemi test ettiğinden bahsetmiştik. Şirketin yaptığı testler olumlu sonuç vermiş olacak ki Instagram, birçok dilde otomatik olarak istismar içeren ve spam niteliği taşıyan yorumları engelleyen filtre sistemini de piyasaya sürdü. Bu özellik şimdilik sadece Arapça, Fransızca, Almanca ve Portekizce dillerinde hizmet veriyor.
Instagram yaptığı yeni geliştirmelerle platformda yer alan topluluğu daha sağlıklı ve stabil tutmaya çalışıyor. Ruh sağlığı üzerine kaynaklarını güncellemesi de bunun bir göstergesi. Kullanıcılar artık sağlıksız buldukları bir canlı videoyu Instagram'a bildirebilecek. Desteğe ihtiyacı olan yayıncıları bildirebileceğiniz bu sistem sayesinde yayıncılar yardım kaynaklarının bulunduğu linkleri içeren bir mesaj alacak.
Hızla büyümeye devam eden Instagram'ın yeni özellikleri herkese açıldı ancak zamanla kullanıcılara görünür olacak. Bu özellikler dileriz sosyal mecralarda insanları "klavye delikanlılığı" yapmaktan ya da "linç kültürü" nün bir parçası olmaktan alıkoyar.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap