Salesforce’un rakibi ProsperWorks, 53 milyon dolar yatırım aldı

Salesforce’un rakibi ProsperWorks, 53 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli CRM servisi ProsperWorks, bugün 53 milyon dolarlık C serisi yatırımı aldığını paylaştı. Jon Lee ve Kelly Cheng tarafından kurulan ProsperWorks'ü hatırlayacağınız üzere 2013'te ProsperWorks'ün Bloomberg Beta programından tohum yatırımı aldığını sizlere aktarmıştık. Girişimin şimdilerde ise 140 çalışanı bulunuyor.

ProsperWorks'ün bu yatırımla birlikte 87 milyon dolar yatırım aldığını da paylaşarak daha önceki yatırıncılarına ve C serisi yatırımcılarına değinelim: Google Ventures ve Türkiye’den Vela Partners, Norwest Venture PartnersNext World Capital, True Ventures.

Piyasadaki mevcut CRM uygulamalarının karmaşık ve kullanımları çok zor olduğunu belirten ProsperWorks’un CEO’su Jon Lee 2017 yılında hala firmalar çalışanlarının sevmediği ve kullanamadığı CRM yazılımlarına para ve vakit harcadıklarına değiniyor. Forrester’ın raporuna atıf yapan girişimin kurucusu, CRM kurulumlarının yüzde 47’si başarısız olmasının etkisi ile ProsperWorks’u kurduklarını belirtiyor.

Çalışanların günlük işlerini yapmalarına yardımcı olan Gmail, Google Contacts ve Google Takvim gibi araçlara entegre olan ProsperWorks tekrarlanan işleri ve veri girişini otomatikleştiriyor. ProsperWorks’un müşterilerinin yüzde 86’sının her gün uygulamalarını kullandığı da açıklanan veriler arasında öne çıkıyor.

Başka öne çıkan rakamlar ise 2016 yılında cirosunu 3 kat artıran firma, 2017 yılının ilk dokuz ayında müşteri sayısının 25 bini geçtiğini açıklıyor. ProsperWorks, sektör standartlarının üstündeki kullanım oranına ve pazardaki en hızlı büyüyen CRM uygulaması olmasına ek olarak, aylık yüzde 34’lük büyüme oranı ile dünyada en hızlı büyüyen SaaS firmaları arasında.

Alınan bu yatırım ile mühendis ekibi büyütülüp G Suite entegrasyonları güçlendirilecek, üçüncü partilerin entegre olabileceği bir platform yaratılacak ve orta büyüklükteki firmalara yönelik pazarlama ve satış yapılacak. Aynı zamanda, ABD dışına açılma planı hayata geçirilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.