BMW elektrikli otomobilleri için kablosuz şarj ünitesini tanıttı

BMW elektrikli otomobilleri için kablosuz şarj ünitesini tanıttı

Hibrit ve tamamen elektrikli otomobil modelleriyle hızla dönüşen markalardan biri olan Almanya merkezli BMW, otomobilleri için kablosuz şarj ünitesi geliştirdiğini duyurdu. İlk olarak akıllı telefonlarla karşımıza çıkan kablosuz şarj teknolojisi, 12 Eylül tarihinde tanıtılan iPhone 8, 8 Plus ve X modellerinin de önce çıkan özelliklerinden biriydi.

Hibrit ve tamamen elektrikli modellerin şarj olma süreçlerini çok daha kolaylaştırmayı hedefleyen BMW, kablosuz şarj ünitesini hibrit bir model olan 530e iPerformance için geliştirdi. 22o voltluk prizlere bağlanarak kullanılabilen kablosuz şarj ünitesi üzerinde bulunan sensörler yardımıyla otomobil ile iletişime geçiyor.

3,5 saat içinde tam şarj

BWM'nin yaptığı açıklamalara göre  530e iPerformance modelinin 9.4 kWh büyüklüğündeki bataryası kablosuz şarj teknolojisi ile 3.5 saat içinde tamamen doluyor. Kablosuz şarj ünitesinin performansının kablolu kullanım ile benzer bir sonuç sağladığını da ekleyelim.

BMW'den yapılan açıklamalara göre kablosuz şarj ünitesi halen test ediliyor fakat BMW önümüzdeki yıl kablosuz şarj ünitesini ABD ve Kanada dışındaki ülkelerde kullanıma sunmayı planlıyor. BMW'nin diğer tamamen elektrikli ve hibrit modellerinden olan 330e, 740e, X5, i3 ve i8 modelleri de gelecek yıllarda aynı teknolojiye sahip olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.