Bill Gates, Android işletim sistemli telefon kullanmaya başladığını açıkladı

Bill Gates, Android işletim sistemli telefon kullanmaya başladığını açıkladı

Microsoft, Windows Phone'dan vazgeçmesiyle birlikte bu alanda yaptığı girişimlere ara vereceğinin sinyallerini veriyordu. Şirket, akıllı telefon konusunda attığı adımlar, donanım ve yazılım odaklılık konusunda bir türlü aradığı pazar hedeflerini yakalayamamıştı. iOS ve Android gibi iki dev rakibin arasında umduğunu bulamayan mobil Windows işletim sistemi de Microsoft'u bazı adımlar atmaya itmişti. Bu da Windows Phone işletim sisteminin sonunu getiren en önemli sebeplerden oldu.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Fox News Sunday'e verdiği ve OnMSFT adlı web sitesinde yayınlanan özel röportajda  ise kendi telefon kullanımıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bill Gates, günlük hayatında bir Android telefon kullandığını açıkladı. Bill Gates, hangi marka ve model telefon kullandığını detaylarıyla açıklamasa da telefonun Microsoft için özel olarak hazırlanmış bir versiyonu olduğu tahmin ediliyor.

Microsoft belli bir süre önce içerisinde Microsoft'un Office, OneDrive, Cortana ve Outlook gibi yazılımlarının uygulamalarının yüklü olarak geldiği özel versiyonlarını Microsoft Store'larda satışa sunmuştu. Samsung Galaxy S8 modelleri bu şekilde satılırken, Windows ile Android arasında bir yakınlaşma olup olmayacağı ya da Android'e özel Microsoft destekli yeni özellikler gelip gelmeyeceği bilinmezliğini koruyor.

Bilindiği üzere Microsoft'un eski patronu Bill Gates, asla bir iPhone ya da iPod kullanmamış ve dişli rakibi Apple'ın bu ürünlerini evine sokmamıştı. Bill Gates bu konuda halen çok ısrarcı gibi gözüküyor ve dünyanın en zengin insanları listesinde üst sıralardaki yerini korumaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.