Twitter Lite uygulaması Filipinler'de test sürecine başladı

Twitter Lite uygulaması Filipinler'de test sürecine başladı

Geçtiğimiz Nisan ayında Twitter'ın Latin Amerika, Afrika ve Asya gibi internet hızının düşük olduğu bölgelerdeki kullanıcılar için geliştirdiği Twitter Lite adlı mobil sitesinden sizlere bahsetmiştik. Lite konseptini bir mobil uygulamaya dönüştüren Twitter, Filipinler'de test sürecine başladı.

Tıpkı mobil internet sitesi gibi çalışan Twitter Lite uygulaması veri tasarrufu özelliği ile dikkatleri çekiyor. Twitter sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada Twitter Lite uygulamasının bir deney olduğunu ve diğer pazarlarda kullanıma sunulup sunulmayacağı hakkında bir bilgi olmadığını belirtti.

Yüzde 30 daha hızlı

Pahalı data paketleri ve düşük internet hızları nedeniyle Filipinler'in test süreci için mantıklı bir seçim olduğunu ekleyen Twitter sözcüsü, düşük dahili depolamaya sahip akıllı telefonların Filipinler'de oldukça popüler olduğunu da ekledi. Test aşamasında olan Twitter Lite uygulamasının sadece Android platformu için geliştirildiğini de belirtelim.

Düşük internet hızları, 2G veya 3G gibi bağlantı seçeneklerinin olduğu bölgeler için oldukça başarılı bir çözüm olan Twitter Lite, akıllı telefon içinde yaklaşık 3 MB yer kaplayacak. Twitter'ın standart uygulamasına oranla yüzde 30 daha hızlı olan Twitter Lite, yüzde 70'lere varan veri tasarrufu da sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.