Alman yazılım devi SAP, müşteri profilleme girişimi Gigya'yı satın aldı

Alman yazılım devi SAP, müşteri profilleme girişimi Gigya'yı satın aldı

Türkiye’de de kurumsal yazılım pazarının lider oyuncularından olan Alman yazılım şirketi SAP, çevrimiçi müşteri profilleme girişimi Gigya’yı satın aldığını açıkladı.

İnternet kullanıcılarının bir nevi dijital kimliklerini çıkaran Gigya’nın SAP tarafından satın alacağı kısa süre önce konuşulmuştu. Yapılan resmi açıklamayla bu söylentiler doğrulanmış oldu. Taraflar satın alma rakamı hakkında bir bilgi paylaşmasa da resmi olmayan bilgiler Gigya’nın 350 milyon dolara SAP’ye bağlandığını paylaşıyor. Girişimin 2014’te Intel Capital öncülüğünde aldığı 35 milyon dolarlık yatırımda da 250 milyon dolardan değerlendiği açıklanıyor.

Ar-Ge çalışmaları İsrail’de devam eden San Francisco merkezli Gigya, internette kullanıcı profillemesi yapan bir girişim. Şu anda yüzlerce site üzerinden 1,3 milyar müşteri bilgisine sahip ve bu teknolojiyi artık SAP’nin özellikle e-ticaret hizmetlerine entegre ederek elektronik mağaza sahiplerinin müşterilerini daha iyi tanımasını sağlayacak.

SAP, her ne kadar kurumsal yazılım kategorisinde anılsa da e-ticaret odaklı hizmetler sunuyor. Bu alanda müşterileri tanımanın öneminin de farkında ve halihazırda SAP Hybris Profile adlı ürününü Gigya sayesinde güçlendirmek istiyor. Gigya Kurucu Ortağı ve Başkanı Carsten Thoma da müşteri güveninin müşteri odaklı organizasyonlar için temel değer birimi olduğuna işaret ediyor ve bu konuda yetkin olduklarını ekliyor.

Gigya’nın 300 çalışanı bulunuyor ve bu yılın son çeyreğinde tamamlanması beklenen satın almayla çalışanların tamamı SAP bünyesine geçecek. Bu birleşmeden sonra SAP'nin son kullanıcılar hakkında daha iyi analiz ve hedefleme yapacağına şüphe yok. Rakiplerinin bu atağa nasıl yanıt vereceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.