Yerli siber güvenlik girişimi ATAR Labs, Diffusion Capital Partners yatırımıyla dünyaya açılacak

Yerli siber güvenlik girişimi ATAR Labs, Diffusion Capital Partners yatırımıyla dünyaya açılacak

Yazılım güvenliğinin göz ardı edilemez bir gereksinim olduğunu malum ve nihayet bu alanda yerli bir girişimin yatırım haberini paylaşıyoruz. Türkiye’nin sayılı siber güvenlik sağlayıcılarından Innovera, ATAR adlı ürünü için Diffusion Capital Partners’tan 2,5 milyon euro çekirdek yatırım aldığını açıkladı.

ATAR (Automated Threat Analysis and Response), tek bir siber güvenlik çözümüyle farklı ürünler kullanan kurumların da etkili sonuçlar elde etmesini sağlayan bir çözüm. Atar, bu yatırımla Atar Labs isimli yeni şirket yapısıyla faaliyet gösterecek ve dünya pazarına açılacak. Birleşik Arap Emirlikleri, Kıta Avrupası ve İngiltere ofisleriyle çok uluslu bir operasyon başlatmaya hazırlanan Atar Labs’in liderliğini de Innovera ortaklarından Burak Dayıoğlu (CEO) üstlenecek.

Burak Dayıoğlu / ATAR Labs
Burak Dayıoğlu / ATAR Labs

ATAR Labs’in amacı ‘Güvenlik Operasyon Merkezleri’ni (SOC) daha hızlı, esnek ve akıllı bir yapıya kavuşturmak.” diyen Burak Dayıoğlu, “Sayıları kimi zaman günde 4.000’i bulan siber alarmları incelemeye ve yanıtlamaya çalışan güvenlik operasyon merkezlerini yerli teknolojiyle destekliyoruz” diyor ve Türkiye’de beklenen ilgiyi gördüklerini paylaşıyor. ATAR Labs’in bu yatırımla bağımsız, rekabetçi ve yenilikçi bir sektör oyuncusu olacağını da ekliyor.

Dayıoğlu ATAR Labs’in çalışma tarzını da şöyle özetliyor;

ATAR siber güvenlik robotumuz siber saldırıların hızına ve hacmine yetişemeyen kurumlara destek olan bir çözüm. ATAR savunma robotu, ona öğretilen saldırı reflekslerini otomatik olarak işletiyor. Böylece ATAR bir güvenlik operasyon merkezi içerisinde sık tekrarlanan işlemleri bir insana uzmana gerek kalmadan işletebiliyor. Toplam alarm işleme yükünün %30-40’lık bölümü otomatik olarak (robotla) karşılanırken, ATAR’ın sağladığı vaka inceleme ve yanıtlama imkanları operasyon merkezi uzmanlarının 15-20 kat daha hızlı analiz ve çözümleme yapmasına imkan sağlıyor.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji transferi hızlandırıcı ve tohum sermaye fonu olan Diffusion Capital Partners, bu yatırımla ATAR Labs’ın küresel pazara çıkmaya hazır olduğuna dair güvenini göstermiş oluyor. Diğer yandan DFC bu yatırımın Türkiye'deki en büyük çekirdek yatırımlardan biri olduğunu da belirtiyor.

Bilkent Üniversitesi Cyberpark bünyesinde Ar-Ge faaliyetlerini sürdüren ATAR Labs’ın, 10 yıllık* teknoloji şirketi olan Innovera içinde doğan bir girişim olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Zira İstanbul ve Ankara ofislerinde 75’ten fazla profesyonelden oluşan bir ekibe sahip ve güvenlik denetimi/danışmanlığı alanında pazarın önemli oyuncuları arasında. Bu yatırım sonrasında Atar Labs'in kaç ekibinin genişleyeceğine de şüphe yok.

Atar Labs hakkında detayları atarlabs.io adresinde bulabilirsiniz.

*Innovera , 2007 yılında Symturk ismiyle kuruldu. Müşterilerine statik kaynak kod analiziyle güvenlik projesi (Fortify), tümüyle buluttan DDoS testi, Windows ayrıcalık yönetimi projesi (Avecto), ajansız uçsistem uyumluluğu ve ağ erişim denetimi projesi (Forescout), buluttan DDoS koruması projesi (Prolexic) gibi çözümler sundu ve Innovera bunların kendi alanında ilk çözümler olduğunu savunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.