Modüler akıllı telefon Motorola Z2 Play, GamePad ve 360 modlarıyla Türkiye'de

Modüler akıllı telefon Motorola Z2 Play, GamePad ve 360 modlarıyla Türkiye'de
Türkiye Mobil Ürünler Grubu Ülke Lideri Anton Obzhelian, Lenovo Ortadoğu ve Türkiye Mobil Grubu Genel Müdürü - Sharay Shams, Lenovo Mobil İş Grubu Kıdemli Ürün Müdürü - Can Karaca (3)

2015 yılında Lenovo tarafından satın alınan Motorola (Mobility), modüler akıllı telefonu Moto Z² Play ve yeni Moto modlarını Türkiye'de satışa sunmaya başlıyor. Bugün tanıtımı yapılan Motorola Moto Z² Play, 2299 TL fiyat etiketiyle ay sonunda raflardaki yerini alacak.

Modüler (farklı özellikteki ek donanımlar telefona takılabiliyor) yapısıyla akıllı telefon pazarında dikkatleri üzerine çeken Motorola Z ailesinin yeni üyesi Motorola Z² Play'in teknik özelliklerine geçmeden önce Motorola'nın Türkiye pazar payından bahsetmekte fayda var.

Pazar payı yüzde 80 büyüdü

GFK raporlarına dayanılarak paylaşılan rakamlara göre Motorola bu yılın ilk 7 ayında pazar payı açısından geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 büyüme yakalamış ve zincir mağazalarda en popüler 3. marka, Türkiye pazarı genelinde ise en popüler 5. marka olmuş. Bu dönemde Türkiye telefon pazarı da yüzde 10 küçülmüş. Satılan ürün sayısına bakıldığında ise IDC verilerine göre Motorola yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 144 büyüme yakalamış. Aynı süre içinde de telefon satışları yüzde 12 azalmış. Motorola bu rakamlarla 5. sıraya yerleşmiş.

Motorola Z2 Play ile tamamen metal kasalı bir model sunuyor ama oldukça ince ve hafif bir telefon olduğunu da söyleyebilirim. Kıyaslama yapmak gerekirse iPhone 8 Plus, 202 gram ve 7,5 mm iken Z2 Play, 145 gram ağırlığında ve 6 mm inceliğinde.

5.5" full HD Super AMOLED ekran (401ppi), 3000 mAh pil, 2.2 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 626 işlemci, 12 MP Dual arka kamera, 5 MP led flaşlı ön kamera, 4 GB RAM özelliklerine sahip olan Moto Z2 Play, Türkiye'ye sadece 64 GB hafıza seçenekli modeliyle geliyor ama mikro SD kartla 2 terabayta kadar yükseltilebiliyor. Z2 Play, 15 dakikalık şarjla 8 saat (kullanıma göre değişken) pil ömrü sunuyor. Tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı ise girişte de bahsettiğim gibi 2299 TL.

Yeni MotoModlar

Moto Z2 Play ile gelecek olan yepyeni MotoMod'lar ise Moto GamePad ve Moto 360. Adından da anlaşılacağı üzere ilk MotoMod, Z2 Play'i bir mobil oyun konsoluna çeviren bir modül. Bu ürünle telefonunuzu bir bakıma Playstation Portable'a çevirmiş oluyorsunuz. Tabii bu modda oynayabileceğiniz oyunları görmek için GamePad uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Çift kontrol paneli ve dört düğmeli GamePad, dahili 1035 mAh pil ile harcayacağı pil ömrünü daha baştan hediye ediyor.

Moto 360 ise telefonuzu 360 derecelik yeni nesil bir kameraya dönüştürüyor. 4K video çekimi yaparak sosyal ağlarda ister canlı olarak isterseniz sonradan kolayca paylaşabiliyorsunuz. 19 Eylül 2017 - Motorola MotoMod ürünleri arasında Insta-Share Projektör Modu, JBL SoundBoost Hoparlör Modu, Hasselblad True Zoom Modu ve Incipio offGRID™ Ek Batarya Modu da bulunuyor. Bu modlar lı ve daha önce hiçbir telefonda görmediğiniz yepyeni özelliklerle geliyor.

Motorola, Google onaylı 7.1.1 Android sürümünü kullanıyor ve Android O(reo) güncellemesi alacağı paylaşılıyor. Z2 Play ayrıca Gece Ekranı (ekranınızı gece otomatik olarak daha sıcak tonlara ayarlıyor) ve Moto Voice (hava durumunu sesli komutlarla anlık olarak sorgulayabilir ve takviminizi ayarlayabilirsiniz) gibi ek özellikler de sunuyor.

43 milyar dolarlık bir şirket olan Lenovo, Motorola Z serisinin dünya tanıtımı geçen yıl yapmıştı ve Z2 Play'in ilk duyurusu ise geçtiğimiz Haziran ayında yapılmıştı. Lenovo, bugün Türkiye pazarına Moto G5S ve Moto G5S Plus modellerinin de bugün Türkiye pazarına girdiğini öğrendik ancak Lenovo bu modeller için ek bir tanıtım ve açıklama yapmış değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.