Intel, yapay zeka teknolojisine 1 milyar dolar yatırım yapmayı düşünüyor

Intel, yapay zeka teknolojisine 1 milyar dolar yatırım yapmayı düşünüyor

TechCrunch Disrupt San Francisco 2017, Intel CEO'su Brian Krzanich yapay zeka, makine öğrenimi ve sürücüsüz araç kullanımı alanlarında hakkında konuşmak üzere Disrupt SF 2017 katılımcılarıyla buluştu. Krzanich, konuşmasına Intel'in yapay zeka ve bilgisayar teknolojilerinin nasıl bir birleşim oluşturabileceği üzerine kurdu. Sürücüsüz araç teknolojisinin bu alana nasıl dahil edileceği de söz konusu.

Dünyanın sayılı yazılım şirketlerinden olan Intel, Intel Capital aracılığıyla AI alanında çalışan girişimlere 1 milyar dolara yakın bir yatırım yapmayı planlıyor. Data Robot, AEye bunlardan sadece ikisi. Intel özellikle sürücüsüz araç kullanımı, sağlık sektörü ve iklim değişikliği araştırmaları üzerine odaklanmayı da düşünüyor. Örneğin BMW, Chrysler gibi markalarla çalışarak sürücüsüz araç kullanımı bir adım ileriye taşımayı hedefliyorlar.

Krzanich ayrıca geçtiğimiz yıl başladıkları Nervana ve drone üzerine yaptığı yatırımları da bu yılın başlarında tamamladığını açıkladı. Günümüz teknolojisinin sürekli ilerlemesiyle ilgili ise CEO bu teknolojilerin piyasa değerleri ve durumu nedir sorulması gereken sorulardan yalnızca biri olarak belirtiyor. Krzanich'e göre özellikle giyilebilir teknoloji bu konuda daha da ileriye gidecek durumda.

Krzanich, VR teknolojisinin kilit noktalardan biri olduğunu düşünüyor. Ancak asıl enteresan olan, iyi içeriği nasıl VR ile birleştirebiliriz bunu üretebilmek. Örneğin VR teknolojisini spor etkinliklerine uyarlamak, bir futbol veya basketbol maçını VR ile izleyebilmek. VR teknolojisinin gündelik hayata aktarılabilmesi için içeriklerin ve yapılabileceklerin kapasitesinin arttırılması son derece önemli.

Krzanich, girişimcilere, tüketicilerin nelere ilgi duyduklarını ve neye harcama yapacaklarını ve girişimlerini bir derecelendirmeye koymaları gerektiğini iyice anlamalarını öneriyor. Workup by Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla katıldığımız TechCrunch Disrupt San Francisco 2017 etkiliğinden derlediğimiz haberleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.