Slack'in 250 milyon dolarlık yeni yatırımı doğrulandı

Slack'in 250 milyon dolarlık yeni yatırımı doğrulandı

Geçtiğimiz Temmuz ayında iş dünyasının mesajlaşma platformu olan Slack'in 5 milyar dolar değerleme ile birlikte 250 milyon dolar yatırım alabileceğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise resmi bir açıklama yayınlayan Slack, 250 milyon dolar yatırım aldığını doğruladı.

Eski yatırımcılar, Softbank ve Accel Partners tarafından yapılan 250 milyon dolarlık yatırımın sonucunda Slack, 5 milyar dolar barajını da geçerek 5.1 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Hatırlatmak gerekirse Slack'in yatırımdan önceki değerlemesi 3.8 milyar dolar seviyelerindeydi.

Toplam yatırım 841 milyon dolar

Yapılan yeni yatırımı "Operasyonel esneklik" için kullanacağını açıklayan Slack, şu an için haftalık 9 milyon aktif kullanıcıya sahip. 2 milyon ücretli kullanıcı ve 50 bin ücretli takıma hizmet veren Slack, Bloomberg'e göre yaklaşık 200 milyon dolar gelir elde ediyor.

İlk olarak 2013 yılında karşımıza çıkan Slack, teknoloji dünyasının en hızlı büyüyen girişimlerinden. Alınan yeni yatırımla birlikte Slack'in aldığı toplam yatırımın 841 milyon dolara çıktığını da ekleyelim. Slack’in satılabileceği ile ilgili dedikoduların devam ettiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.