Bebeklere anne sütü sağlayan sosyal girişim: Madolac

Bebeklere anne sütü sağlayan sosyal girişim: Madolac

TechCrunch Disrupt'ta sahne alan girişimlerden biri Madolac oldu. Anne sütünden yararlanamayan bebekler için odak sıcaklığında muhafaza edilebilen anne sütü temin eden şirket, oldukça ilgi çekici. Andrianne Weir ve Elena Taggort Medo tarafından kurulan şirket bugüne kadar 5000 bebeğin hayatına dokunmuş.

Oturumda, anne sütü bağışı konusunda büyük bir karaborsanın olduğunu belirten Andrianne Weir, hem donörün hem de sütü temin etmek isteyen kişilerin bunu en sağlıklı, steril ve güvenilir yollardan yapmak için kolları sıvadıklarını belirtiyor. İlk siparişlerini Craiglist üzerinden sağlayan ikili, ekstradan süt salgılayan kadınlara istikrarlı bir gelir kaynağı sağlıyor.

Kadın-kadın dayanışması

Madolac sadece bebeklerin ihtiyacı olan anne sütünü almalarını sağlayan bir şirket değil. Donörlerin sattıkları sütlerle hayatlarında dönüm noktası sayılabilecek başarılara da imza atmalarına katkıda bulunuyor. Weir, başlattıkları 'Milk Money' isimli süt bağış programı ile bir donörün yaptığı süt bağışı ile  hemşirelik okul masraflarının ücretini karşılayabildiğini  ve bu sayede okuldan mezun olduğunu paylaşıyor.

'Yatırımcılar sosyal girişimlerin iş modelini kavrayabilmiş değil'

Oturumda dikkat çeken diğer bir konu ise yatırımcılarn sosyal girişimlere yatırım yapmaktan çekinleri. Taggort Medo, yatırımcıların  kamuya yarar sağlayacak bu şirketlerin nasıl bir kazanç modeline sahip olduğunu kavrayamadıklarını belirtiyor. Özellikle kavram karmaşasına düşen yatırımcıların genel olarak sosyal girişimlere yatırım yapmaktan çekindiklerini söylüyor. Taggort Medo, yatırımcıların düşündüklerinin aksiye sosyal girişimlerin de kar elde etmeye önem verdiklerinin altını çiziyor.

Madolac'ın oldukça geniş bir hedef kitlesi var. Şirket küresel anlamda anne sütünden yoksun 15 milyon premature bebeğin imdadına yetişmeyi hedefliyor. Dileriz ki  Medonac gibi topluma fayda sağlayacak böyle girişimler yatırımcılardan daha fazla destek görebilirler.

Workup by Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla sizlere aktardığımız TechCrunch Disrupt haberlerinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.