Facebook takip ettiğiniz, kişi, sayfa ve gruplardan gelen içerikleri askıya almanızı sağlayan "ertele" özelliğini test ediyor. Her ne kadar yaz mevsimini tatilleriyle birlikte geride bırakmış olsak da gezi bloggerlarını kıskanmaya başladığımız noktada onlardan gelen içerikleri erteleyebiliriz. Üstelik düğün sezonunun hala devam ettiği bu günlerde "ertele" hayat kurtaran bir özellik olabilir. Bu gibi durumlarda arkadaşlarınızı, takip ettiğiniz sayfa ve grupları 24 saat, 7 gün veya 30 gün seçenekleriyle geçici olarak takip etmeyi bırakabilirsiniz.
Facebook, aslında ertele özelliği ile birlikte kullanıcıların beğenilerini bir sayfadan tamamen geri çekmelerinin önüne geçiyor. Aynı şekilde kullanıcılar tamamen gruplardan ayrılmıyor ve Facebook arkadaşlıkları tamamen bitmiş olmuyor. Ertele özelliği üzerinden Facebook'ta neler görmek istediğinizi de belirlemeniz mümkün.
Yakın zamanda gizli profilleri test eden Facebook'un, kendini sürekli kişiselleştirmeye çalışması dikkat çekiyor. Kullanıcılar eski bir tanıdığın hayatıyla ilgili içeriklere dair bu özelliği uygulayabildiği gibi reklamlara da aynı tepkiyi verebiliyor. Bir kullanıcı olarak heyecanlanmış olabilirsiniz ancak Facebook'ta yer alan işletmeler muhtemelen sizinle aynı duyguyu paylaşmıyor.
ABD'de basın tarafından Facebook'un masaüstü versiyonunda fark edilen bu özellik hakkında şirket sözcüsü: "İnsanların Haber Akışları'nı kontrol etmelerininin ve alakalı buldukları konularla bağlantıda kalmalarını sağlayacak yeni yollar deniyoruz." dedi.
Ertele özelliğini kullanmak için gönderilerin sağ üst köşesindeki üç noktaya basarak "Takip Etmeyi Bırak ya da Ertele" seçeneğine dokunmalısınız. Bu şekilde onları bir günlüğüne, bir haftalığına, bir yıllığına ya da tamamen takip etmeyi bırakabilirsiniz.
Facebook'un platformda neler göreceğimizi bir algoritma yerine bizim seçimimize bırakması güzel. Üstelik bu özellik sayesinde gruplar ve sayfalar beğeni ve takip sayılarını gözlemleyerek kullanıcılarından geri bildirim alabilir. İçerik stratejisinde bir takım değişiklikler yaparak "spam" algısını da geri bırakabilir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap