E-ticarette bir dönemin gözdesi açık artırma geri mi geliyor?

E-ticarette bir dönemin gözdesi açık artırma geri mi geliyor?

Tchibo açık artırma özelliğini piyasaya sürerek e-ticaret dünyasının tozlu sayfalarını yeniden açıyor. Bu özellik için "En adil fiyat, senin belirlediğindir" sloganını uygun gören şirket kullanıcılarının minimum 1 TL'den başlayan teklifler vermesini sağlıyor.

Açık artırmanın detay sayfasında karşınıza çıkan ödeme bilgileriniz haricindeki tüm bilgileri eksiksiz doldurarak açık artırmaya katılmanız mümkün. Eğer açık artırmayı kazanırsanız iletmiş olduğunuz iletişim numarasından size ulaşılıyor ve girmiş olduğunuz diğer bilgiler göz önüne alınarak siparişiniz oluşturuluyor.

Tabi bilgileri doldurmanın yanı sıra işin en önemli kısmı teklif vermek. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere minimum 1 TL'lik teklif verebilirsiniz. Onun yanı sıra teklifler ancak küsuratsız olarak girildiğinde yani tam tutar verildiğinde geçerli oluyor. Verdiğiniz teklifin açık artırma süresince bağlayıcı olduğunu söyleyen Tchibo e-ticaret ekibi, yüksek teklif vermenin kazanma şansınızı arttırdığını ifade ediyor. Tabi bu arada diğer katılımcıların teklifini görmeniz pek mümkün değil.

Açık artırma süreci nasıl işliyor? 

Açık artırma Çarşamba gününden bir sonraki hafta Salı akşamı saat 23:59'a kadar geçerli oluyor. Açık artırmadaki ürün/hizmet Tchibo’ya ait ise verdiğiniz teklif Tchibo yetkilieri tarafından değerlendiriliyor. Ancak seyahat ya da etkinlik gibi bir partner ürünü/hizmeti ise teklifler partner firma tarafından değerlendirilmeye alınıyor. Tabi bu arada açık artırma süresince, verdiğiniz teklifin ardından 24 saat içerisinde e-posta adresinize katılım sağladığınıza dair bir e-posta iletiliyor.

Açık artırma sipariş süreci

Açık artırma süresi bittiği andan itibaren 48 saat içerisinde Tchibo size kazanıp kazanmadığınızı belirten bir e-posta daha gönderiyor. Eğer her şey yolunda gitmişse ve açık artırmayı kazanmışsanız, Tchibo Çağrı Merkezi yetkilileri teklif sırasında vermiş olduğunuz telefon numarasından sizlere ulaşıyor ve vermiş olduğunuz teklif üzerinden siparişiniz tamamlanıyor.

Daha önce Gittigidiyor.com'un gözdesi olan açık arttırma 17 ay boyunca askıya alınmıştı. Gittigidiyor'un açık arttırmadan vazgeçme nedeni ise Site üzerinden “açık artırma” yöntemi ile satışa sunulan ürünlere olan ilginin, özellikle “alıcılar” tarafında önemli ölçüde azalmış ve azalmaya devam etmekte olmasıydı. Üstelik sitede açık artırmayı kazandığı halde ödeme yapmayan alıcılar mevcuttu ve şirket, bu konuda satıcılar tarafından gelen şikayetlerle mücadele etmekteydi.

2010 yılında e-ticaret’in yapısı küresel olarak değişmeye başlamıştı. Tüketicilerin artık açık artırma ile zaman kaybetmek istemediği gözlemlenmişti. Ancak 2013 yılında kullanıcı taleplerine bağlı olarak açık artırma özelliğini tekrar aktifleştirmişti.

Acaba Tchibo açık artırma modelinden istediği verimi alabilecek mi yoksa açık artırma Tchibo için yeni sorunların kapısını mı aralayacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.