iPhone 8 satın almak için hangi ülkede, kaç saat çalışmak gerekiyor?

iPhone 8 satın almak için hangi ülkede, kaç saat çalışmak gerekiyor?

Yerli ürün fiyat takibi girişimi Prisync, iPhone 8'in 64 GB modelinin fiyatlarını global olarak araştırdığı yeni raporunu paylaştı. 31 ülkedeki iPhone 8 fiyatlarından tutun da asgari ücretle çalışan bir kişinin iPhone 8 almak için kaç saat çalışacağına kadar pek çok bilgi yayınlayan Prisync, ülkelerin alım gücünü de kıyaslıyor.

Araştırmayla birlikte dünyanın en pahalı iPhone 8 modellerinin ülkemizde satılacağı da ortaya çıkmış oldu. Ürünün ABD fiyatına göre pahalılık anlamında 31 ülke içinde 30. sırada yer alan Türkiye, sadece Brezilya tarafından geçildi. ABD'de 699 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak olan iPhone 8 64 GB, ülkemizde ise 1,172 dolardan satılacak.

Tabii ki ülkemiz için resmi fiyatların henüz açıklanmadığının fiyatların geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan iPhone 7 fiyatlarına göre belirlendiğini de ekleyelim. Listede sonlarda yer alamızın nedeni ise büyük ölçüde akıllı telefonlar üzerindeki vergilerin oldukça fazla olması. Listenin son sırasında ise 1,259 dolarlık iPhone 8 fiyat etiketi ile Brezilya bulunuyor.

Alım gücünde 27. sırada

31 ülke kıyaslandığı ise cihazın ortalama fiyatı 918 dolar. iPhone 9 fiyatlarına göre ülkelerin alım gücü kıyaslandığı ise yine son sıralarda yer alan Türkiye, alım gücü anlamında yüzde 10,86 ile 27. sırada yer alıyor.  Listenin son sırasında yüzde 18,57 ile Güney Afrika, ilk sırasında ise yüzde 0,90 ile Lüksemburg yer alıyor.

Hazırlanan raporun en ilginç kısmı ise asgari ücretle çalışan birinin iPhone 8 alabilmek için kaç saat çalışması gerektiği. Avustralya'da yaşayan bir kişi iPhone 8 almak için sadece 62 saat çalışırken, ülkemizde ise bu rakam 377 saate kadar çıkıyor. Listenin son sırasında ise 1650 saat ile Meksika yer alıyor.

iPhone 7 ile iPhone 8 modellerinin ülkelere göre lansman fiyatları karşılaştırıldığında ise iPhone 8 modeli 7'ye kıyasla ülkemizde yüzde 26,98 daha yüksek bir fiyat etiketinden satışa sunulacak. Bu konudaki en büyük artış ise yüzde 29,56 ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşanmış. Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.